Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Οι λόγοι που καθιστούν το Μαρούσι ιδανικό τουριστικό προορισμό

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κο Κώστα Τζαβάρα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στο Υπουργείο Πολιτισμού, χθες Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων με διάφορους φορείς όπως με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ του κου Υπουργού και του κου Πατούλη, ο οποίος ανέπτυξε τους λόγους που καθιστούν την πόλη του Αμαρουσίου ιδανικό τουριστικό προορισμό για τον επισκέπτη.
Ειδικότερη μνεία έγινε για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων - εγκαταστάσεων, σημείο παγκόσμιας αναφοράς λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που φιλοξενούνται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου. Παράλληλα ο κος Πατούλης αναφερόμενος στην πόλη του Αμαρουσίου υποστήριξε ότι η ανάδειξή της σε τουριστικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό προορισμό αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου, καθώς η πόλη διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό. Σημαντικοί πόλοι έλξης επισκεπτών μεταξύ άλλων αποτελούν η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», το Σπαθάρειο Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Τσαρούχη κ.α.

Παράλληλα, ο κος Πατούλης κατέθεσε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός πέτρινου θεάτρου όπως επίσης και την αναζήτηση μιας μορφής επιδότησης του Σπαθάρειου Μουσείου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κος Κώστας Τζαβάρας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλους τους λόγους που καθιστούν το Μαρούσι ιδανικό τουριστικό προορισμό και συμφωνήθηκε στο προσεχές διάστημα να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια για την υλοποίησή τους.
Δείτε τους 7 λόγους που καθιστούν το Μαρούσι, ιδανικό τουριστικό προορισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου