Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

...«Ρίχνοντας λάσπη» στη Δημοτική Αρχή, για τις πεζογέφυρες

Επενδύει στο ψέμα & στη συκοφαντία η δ.κ "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ"
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική κίνηση "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" και τα όσα συκοφαντικά ισχυρίζεται περί δήθεν οικονομικού σκανδάλου που αφορούν το έργο των δύο πεζογεφυρών στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
 Πρώτον, καταρχήν εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που έστω και με καθυστέρηση η συγκεκριμένη δημοτική ομάδα αναγνωρίζει ότι το έργο των δύο πεζογεφυρών είναι ένα έργο χρήσιμο για την πόλη και τους κατοίκους. Υπενθυμίζουμε ότι όταν αρχικά είχε εξαγγελθεί από τη σημερινή Διοίκηση το συγκεκριμένο έργο, οι ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ άλλα υποστήριζαν.
 Δεύτερον, είναι πασιφανές σε όλους πως η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη έχει παρασυρθεί σε μια τακτική συστηματικής απαξίωσης κάθε έργου που γίνεται στην πόλη. Άλλοτε αμφισβητώντας τη χρησιμότητα των έργων, κι άλλοτε με ψέματα και συκοφαντίες, χρησιμοποιώντας γκεμπελικές μεθόδους, «ρίχνοντας λάσπη» στη Δημοτική Αρχή. Οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ είναι μια δημοτική παράταξη που επενδύει στο ψέμα και στη συκοφαντία για να καλύψει την έλλειψη από πλευράς τους ουσιαστικών προτάσεων και ρεαλιστικών λύσεων στα καυτά προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες. Είναι η δημοτική παράταξη που εξαρτά την πολιτική της επιβίωση από την ακινησία. Κι όσο βλέπουν ότι υπάρχει σήμερα στο Μαρούσι μια Διοίκηση που παράγει έργο και δεν αδρανεί, χάνουν την υπομονή τους και συκοφαντούν.

Τρίτον, κανένα έργο στο Δήμο Αμαρουσίου από όσα εκτέλεσε η σημερινή Διοίκηση δεν ανατέθηκε με διαδικασίες που δεν είναι και απόλυτα νόμιμες και απόλυτα διαφανείς. Αντίθετα με όσα ισχυρίζονται οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ με απόλυτο σεβασμό στα όσα προβλέπουν οι Νόμοι τα τελευταία 5,5 χρόνια έχουν γίνει μια σειρά από σημαντικά έργα σε όλο το Μαρούσι, η νομιμότητα των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε. Και μάλιστα έργα όπως οι δύο πεζογέφυρες της Κηφισίας, εκτελέστηκαν με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες της πόλης.
 Τέταρτον, χάρη στις διαδικασίες που ακολουθήσαμε σήμερα το Μαρούσι έχει το προνόμιο να διαθέτει ήδη 2 πεζογέφυρες, όταν σε άλλους Δήμους παλεύουν χρόνια να πετύχουν το ίδιο. Μια διαδικασία δημοπράτησης που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κατά τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης. Ενώ εγκρίθηκε και κρίθηκε σύννομη και από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του σχεδίου συμβάσεως (υπ’ αριθμόν 226/2009 πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου).Την ίδια ακριβώς νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήσαμε κατά την κατασκευή των δύο πρώτων πεζογεφυρών, ακολουθούμε και για τις επόμενες πεζογέφυρες που θα κατασκευαστούν.
Πέμπτον, είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθεί η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη να στηρίξει τους ψευδείς ισχυρισμούς της περί δήθεν οικονομικού σκανδάλου, συγκρίνοντας το κόστος κατασκευής δύο εντελώς διαφορετικών πεζογεφυρών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με διαφορετικό συμβατικό αντικείμενο, με διαφορετικό μέγεθος εδράσεων, χωρίς ανελκυστήρα, χωρίς φωτισμό κλπ. Από τη χρήση τέτοιων παραπλανητικών στοιχείων αποδεικνύεται πως δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η αστήρικτη και αβάσιμη σκανδαλολογία. Με θέσεις όμως κόντρα στην αλήθεια και στη λογική, δεν υπηρετούν το συμφέρον της πόλης. Ούτε θα εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου