Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ: Ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς ρεύμα & νερό!

«Προβλήματα λειτουργίας Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου»
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 – 9 – 2012 χωρίς να υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και βοηθών και με αδιευκρίνιστο από την πλευρά της πολιτείας τι θα γίνει σχετικά με τα κονδύλια μεταφοράς των μαθητών του (σημειωτέο ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι διαδημοτικό και δέχεται μαθητές από διάφορες περιοχές της Αττικής).
Για άλλη μια φορά χάρη στις πολιτικές των μνημονίων και στις περικοπές κοινωνικών δαπανών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων ετών, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία γινόμαστε αποδέκτες των συνεπειών της κατάρρευσης των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα παιδείας και υγείας με αποτέλεσμα την εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή.
Αυτή τη φορά την πληρώνουν οι μαθητές – παιδιά με ειδικές ανάγκες το μέλλον των οποίων φαίνεται να μην ενδιαφέρει καθόλου την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, αφού η προτεραιότητά τους δεν είναι άλλη από την ικανοποίηση των δανειστών και του χρέους σε βάρος των αναγκών και δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτής της χώρας.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει ομόφωνα την πολιτική αυτή που απαξιώνει και καταργεί τη δημόσια Παιδεία και ιδιαίτερα την ειδική αγωγή.
Τα προβλήματα λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος είναι ήδη γνωστά εδώ και αρκετούς μήνες και οφείλονται στην πλήρη έλλειψη πόρων και κονδυλίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προς το Ίδρυμα, εξαιτίας των περικοπών των μνημονίων και των ανάλγητων – αντιλαϊκών επιλογών που ακολουθούνται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας περιόδου.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή από τους αρμόδιους φορείς των απαιτούμενων κονδυλίων, ώστε να μην οδηγηθεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του σε κλείσιμο.

Απαιτούμε από την Περιφερειακή διοίκηση Αττικής να καταβάλλει άμεσα τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών του Σικιαριδείου ιδρύματος για το σχολικό έτος 2012 – 2013 και να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος (1 Κοινωνική Λειτουργό, 1 Σχολική νοσηλεύτρια, 4 Βοηθούς).
Απαιτούμε από τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και το Υπουργείο Παιδείας την άμεση τοποθέτηση 4 δασκάλων ειδικής αγωγής που χρειάζεται το σχολείο.
Ζητάμε την παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου και τη συνδρομή του για το θέμα της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να παρέμβει με στόχο την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Σικιαριδείου.
Καλούμε το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος να προασπίσει και να σεβαστεί τα δικαιώματα των μαθητών του ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Σικιαριδείου Ιδρύματος και όλοι μαζί να παλέψουμε για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και όλους τους γονείς των μαθητών μας και τους συναδέλφους μας σε ενωτικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις και αντιδράσεις με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
                                              Ο Πρόεδρος
                                  Δ. Α. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5 Αρ. Πρ.:117
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι - Τηλ. :210 8020697 Fax: 210 8028620
Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ. (6945394406)
ΠΡΟΣ Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού
Περιφέρεια Αττικής
Β΄ Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνα
Δήμο Αμαρουσίου
Σικιαρίδειο Ίδρυμα
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου