Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Eπιβράβευση Πατούλη από Κ. Χατζηδάκη, για την 2η πεζογέφυρα

Συνθήκες ασφαλούς διέλευσης των πεζών από το Ανατολικό Μαρούσι προς και από το Κέντρο της πόλης, δημιουργεί η νέα πεζογέφυρα επί της Λ. Κηφισίας στο ύψος της οδού Αναβρύτων, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία του  Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Η παράδοση της νέας πεζογέφυρας όπως και της πρώτης πριν από δύο χρόνια, αποτελεί ένα έργο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ... Καλύπτει δε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, διαθέτει ανελκυστήρες για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, ενώ φυλάσσεται από σύγχρονα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν βανδαλισμοί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη έχουν εκπονηθεί μελέτες για την κατασκευή άλλων τριών πεζογέφυρων επί της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, του θεραπευτηρίου «Υγεία» και στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο έναντι του Κτήματος Συγγρού.
Αμέσως μετά ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:
«Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να έρθω στα συγκεκριμένα εγκαίνια, διότι ξέρετε τι έχω στους ώμους μου. Αποφάσισα να έρθω παρόλο που το έργο δεν είναι μεγάλης κλίμακας για τα δεδομένα της πρωτεύουσας, αλλά είναι βασικά ένα χειροπιαστό έργο. Ένα έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε ένα μεγάλο δήμο της Αθήνας. Και αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι ακριβώς αυτό: Το χειροπιαστό, το μετρήσιμο, το συγκεκριμένο έργο.
Ήρθα λοιπόν να πω «μπράβο» στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι κατόρθωσαν και παραδίδουν σήμερα στο λαό του Αμαρουσίου και στο λαό της Αθήνας αυτή τη πεζογέφυρα, που εκτός όλων των άλλων, είναι μια γέφυρα που καλύπτει και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα οποία εμείς ως Υπουργείο δίνουμε προτεραιότητα.
 
Σήμερα μάλιστα έχω συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, για να συζητήσουμε μεταξύ άλλων ζητήματα κινητικότητας.
Συγχαίρω λοιπόν, το Δήμαρχο Γ. Πατούλη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου.
Είμαι βέβαιος, με βάση τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, ότι θα ακολουθήσει και συνέχεια. Είμαστε εδώ από την πλευρά του υπουργείου για να στηρίξουμε το έργο του δημάρχου και το έργο κάθε δημάρχου που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής του.
Από εκεί και πέρα, επειδή ξεκίνησα να σας λέω τι φορτίο έχουμε στους ώμους μας, είμαι βέβαιος ότκατανοείτε πως η θέση μας, δεν είναι αξιοζήλευτη. Κανένας από εμάς δεν είναι καθόλου ευτυχής όταν καλείται να υιοθετεί σκληρά μέτρα. Όμως αξίζει να κάνουμε την προσπάθεια. Αξίζει να κάνουμε και το τελευταίο μίλι. Οι επτά εβδομάδες που μεσολαβούν, ανάμεσα στο σήμερα και τις 18 Οκτωβρίου - στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δηλαδή - είναι επτά ιστορικής σημασίας εβδομάδες για την Ελλάδα. Είναι επτά εβδομάδες που θα κρίνουν τη μοίρα αυτού του τόπου για αρκετά χρόνια. Όλοι λοιπόν, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, φορείς, πολίτες, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενωμένοι όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα. Είναι οι οικογένειές μας, είναι μια μάχη για την πατρίδα μας, για τα σπίτια μας. Και πρέπει να βγούμε νικητές. Και να είστε βέβαιοι, πως αν είμαστε υπεύθυνοι και ενωμένοι, θα βγούμε νικητές και η Ελλάδα θα μπει ξανά στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου