Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

«Αξιοκρατία» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, για τους «πορτοκαλί» Διορισμούς συγγενών στο Δημόσιο...

Διορίστηκαν στο Δημόσιο η μητέρα, ο αδερφός & η φίλη του ΓΓ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ!!! 
Μετά την αποκάλυψη την προηγούμενη εβδομάδα του διορισμού και της συζύγου του ξαδέρφου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Δημόσιο, τώρα έρχεται η είδηση του διορισμού των μελών της οικογένειας του νέου γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά -Παπαδόπουλου, της μητέρας του και του αδερφού του.
Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ιάσονα Σχινά -Παπαδόπουλου στη θέση του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο αδερφός του Ορέστης διορίστηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, και η μητέρα του στο γραφείο του υπουργού Υγείας. 
Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του εργάζεται στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο». 
Ταυτόχρονα αντιδράσεις προκαλεί και το γεγονός και ο διορισμός της στενήε φίλης του νέο γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 25χρονών, μέσα σε 4 μήνες μόνο από την απόκτηση του πτυχίου της σε γραφείο υπουργού
Τους διορισμούς της μητέρας και του αδερφού και της φίλης του νέου γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τους έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με τον Ιάσονα Σχινά -Παπαδόπουλο να απαντάει με άρθρο του στο left.gr :
«Τους Ρουφιάνους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Κατάλαβες Πρώτο Φλέμα;».

Ο αδερφός στο γραφείο του Πρωθυπουργού
Πιο συγκεκριμένα και όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», ο 31χρονος Ορέστης Σχινάς - Παπαδόπουλος διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού την 1η Δεκεμβρίου του 2015, μία εβδομάδα δηλαδή μετα΄την ανάληφη των καθηκόντων του αδερφού του,
Η απόφαση διορισμού του αδελφού του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (φ. 916), στις 15 Δεκεμβρίου 2015, και την υπογράφει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. 
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι μηνιαίες αποδοχές του ορίζονται σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, που αντιστοιχούν κάθε φορά στον α’ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων, με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις.
Ο Ορέστης Σχινάς - Παπαδόπουλος 
ως νέος ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, θα παρακολουθεί τη σωστή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, με προσόντα τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & την εμπειρία του στο εξωτερικό σε πρόγραμμα Erasmus.
Η μητέρα στο γραφείο του υπουργού Υγείας
Η μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ξανθή Παπαδοπούλου, είναι δικηγόρος και μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Δικαιοσύνης & της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Πρόκειται για την εξ απορρήτων συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
Η συνεργασία της με τον κ. Ξανθό ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015 όταν εκείνος ήταν αναπληρωτής υπουργός και στις 29 Σεπτεμβρίου διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο πολιτικό του γραφείο.
Πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου λύθηκε αυτοδίκαια η συνεργασία τους όπως προβλέπεται, διορίστηκε όμως και πάλι όταν ο κ. Ξανθός ανέλαβε υπουργός, οπότε και υπέγραψε την απόφαση του νέου διορισμού της.

Ο διορισμός της κολλητής
Ταυτόχρονα αντιδράσεις προκαλεί και το γεγονός ότι ο νέος γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να διορίζει σε δημόσιες θέσεις όχι μόνο τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά και τους φίλους του μια και όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», στενή του φίλη, μόλις 25χρονών μέσα σε 4 μήνες μόνο από την απόκτηση του πτυχίου της κατάφερε να διοριστεί σε γραφείο Υπουργού.
Πρόκειται για την Χρύσα Πάντου, η οποία αποφοίτησε από την Νομική του Δημοκρίτειου Θράκης διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας κ. Ξάνθου, όπου επίσης εργάζεται η μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 25χρονη  ήταν υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, βασικό στέλεχος στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Αναργύρων-Καματερού και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

                                                               Πηγή: iefimerida.gr  
 www.iefimerida.gr/news/246097/dioristikan-sto-dimosio-i-mitera-o-aderfos-kai-i-fili-toy-grammatea-tis-neolaias-syriza#ixzz3xa5d3eK8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου