Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

...Για τις μεθοδεύσεις της «Οικονομικής Επιτροπής»

                                                  Δήλωση του Λευτέρη Μαγιάκη
Με στόχο να καλύψει τη αδικαιολόγητη βιασύνη του Δημάρχου να υπογράψει σύμβαση για την κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Κοκκινιά με την εταιρία ΤΕΚΑΛ, ενώ εκκρεμούσε προσφυγή ανταγωνίστριας εταιρίας στην επιτροπή του άρθρου 152, η πλειοψηφία της «Οικονομικής Επιτροπής» του Δήμου προβαίνει σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
Στη συνεδρίαση της 7-12-2012 στην ουσία παρέκαμψε τη θεσμοθετημένη Επιτροπή Διαγωνισμού που αποτελείται από τεχνικούς επιστήμονες του Δήμου και υιοθέτησε για το παραπάνω θέμα τη γνωμάτευση ιδιώτη δικηγόρου, χωρίς καν να απευθύνει έγγραφο συμπληρωματικό ερώτημα στην επιτροπή του Δήμου για την τελική της κρίση.
Η απόφαση αυτή εκτός από το ότι παραβιάζει τις θεσμικές διαδικασίες για να καλύψει τις τουλάχιστον… άστοχες ενέργειες της Διοίκησης, παραγκωνίζει τους μηχανικούς του Δήμου, που η επιστημονική τους δεοντολογία και η υπαλληλική τους ευσυνειδησία δεν τους επιτρέπει να υποκύπτουν σε πιέσεις από οπουδήποτε προερχόμενες.
 
Καλούμε τη Διοίκηση να αναλογιστεί τις συνέπειες που έχει αυτή η τακτική της ευνοιοκρατίας για την τήρηση της νομιμότητας και την ομαλή και αποδοτική λειτουργία των εργαζόμενων.
Την καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για τις ενδεχόμενες διοικητικές και οικονομικές συνέπειες που θα υποστεί ο Δήμος από τους χειρισμούς της στην υπόθεση αυτή.
                                                
                                                                    Λευτέρης Μαγιάκης
                               Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»
                                                                    Μαρούσι 11.12.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου