Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επικοινωνιακά τεχνάσματα & Δημοτικό Χαράτσι

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο κ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ.
         Αυξάνει 100% το ΤΑΠ σε όλα τα νοικοκυριά !!!
Συνεχίζοντας τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και εξακολουθώντας να εμπαίζει τους πολίτες, ότι εφαρμόζει δήθεν κοινωνική πολιτική, προσπαθεί να περάσει στα ψιλά, ότι επέβαλε αύξηση του ΤΑΠ κατά 100%!
Καταρχήν, θα πρέπει να πει στους δημότες, ότι πέρυσι τους εξαπάτησε λέγοντας πως θα μειώσει σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες εντός του 2012 τα δημοτικά τέλη (με βάση κοινωνικά κριτήρια), διότι δεν το εφάρμοσε ποτέ.
Η δε μείωση του 7% που εξήγγειλε φέτος, ως δήθεν «κοινωνική πολιτική», γίνεται βάση των όσων προβλέπει η νομοθεσία και θα έπρεπε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της ανταποδοτικότητας. Σύμφωνα με αυτήν τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη πρέπει να είναι ισοσκελισμένα με τις δαπάνες καθαριότητας. Κάτι που αυτή την στιγμή δεν συμβαίνει καθώς και περιστολή δαπανών γίνεται, αλλά και μεγάλο μέρος των δημοτικών τελών πηγαίνει σε αλλότριες δαπάνες.
Αντίθετα, η διοίκηση επέβαλε αύξηση κατά 100% του συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου (από 0,35‰ σε 0,70‰), κάτι που επί της ουσίας σημαίνει, πως κάθε μαρουσιώτικο νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον χαράτσι της τάξης των 85 ευρώ το χρόνο
 (για ένα σπίτι γύρω στα 100-120 μ2), ενώ σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Δήμοι (όπως το Μαρούσι, που είναι υπερχρεωμένοι), θα επιβάλουν συνεχείς αυξήσεις στον εν λόγω συντελεστή (μέχρι και 3‰) προκειμένου να επιτύχουν την οικονομική τους βιωσιμότητα και να καλύψουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους.
Με αυτό τον τρόπο, η διοίκηση ξεκινάει μια τακτική επιβολής νέων χαρατσιών στους δημότες, που είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας της να σταματήσει να δημιουργεί συνεχή ελλείμματα και χρέη, επιβεβαιώνοντας έτσι τη ρήση πως «Τα ελλείμματα του σήμερα είναι οι φόροι του αύριο!»
Σημειώνουμε δε, ότι το νέο δημοτικό χαράτσι, αναμένεται ακόμα πιο ενισχυμένο, καθώς πολλοί δημότες έχουν δηλώσει πρόσφατα ημι-υπαίθριους (και κατ επέκταση περισσότερα μ2), ενώ η κυβέρνηση εξετάζει μέσα από το μελλοντικό Φορολογικό Νομοσχέδιο, να αυξήσει και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
                    Γραφείο Τύπου Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου
                                            «Μαρούσι – Επιστροφή στο Μέλλον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου