Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Με ανοικτές πόρτες» το 2μερο Χριστουγεννιάτικο Bazzar

Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο  Δημαρχείο
Διήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazzar με πλούσια δώρα διοργανώνουν το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Αμαρυσία Εστία» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ- ΑμεΑ) του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την στήριξη στην εκπαίδευση και ψυχαγωγία των παιδιών του ΚΔΑΠ.
Το Bazzar φέρει τον τίτλο «Με ανοικτές πόρτες» γιατί πρόθεση των διοργανωτών είναι να γνωρίσει η κοινωνία μας τους συμπολίτες μας αυτούς και να τους αγκαλιάσει.
Το Bazzar θα λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα),
την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00 και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 από τις 9:00 έως 19:00.
Η πλούσια συλλογή με τα δώρα, περιλαμβάνει χειροποίητες κατασκευές των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΚΔΑΠ, ζωγραφιστές πέτρες, κεραμικά και μπουκάλια, της ζωγράφου Εύης Μανιάτη, κεραμικά, γλαστράκια, διακοσμητικά, κοσμήματα, βιβλία, σπιτικά γλυκά, είδη νοικοκυριού, παιχνίδια επιτραπέζια και άλλα, διακοσμητικά χριστουγεννιάτικου δέντρου και τα πρωτότυπα κεραμικά ημερολόγια της «Αμαρυσίας Εστίας».
Παράλληλα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών του ΚΔΑΠ, με μουσικό πρόγραμμα και πλούσιο μπουφέ.
 
Προηγήθηκε, η ενεργός συμμετοχή της «Αμαρυσίας Εστίας» και του ΚΔΑΠ στο τριήμερο Bazzar ( 1,3 και 4 Δεκεμβρίου) που πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο AVENUE με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων ΑμεΑ Αμαρουσίου και των όμορων Δήμων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να επιλέξει μοναδικές χειροτεχνίες και ευρηματικές κατασκευές, των παιδιών του ΚΔΑΠ, που αποδεικνύουν τη θέληση και τη δύναμη ψυχής των δημιουργών τους. Η έκθεση επίσης περιελάμβανε χειροτεχνίες των εκπαιδευτικών του ΚΔΑΠ και των γονέων του Σωματείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΔΑΠ του Δήμου Αμαρουσίου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη το 2010, με σκοπό τη στήριξη, τη ψυχαγωγία, και την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία, με την υποστήριξη ειδικών θεραπευτών και εθελοντών. Το Κέντρο στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Ζήνωνος Ελεάτου 10 (όπισθεν μαιευτηρίου ΙΑΣΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου