Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Στο Γυμνάσιο Αναβρύτων το Γ΄ Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου ASPnet UNESCO


Στην τελετή έναρξης του Γ’ Μαθητικού Συμποσίου Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες γι’ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. 
Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου, ο κ. Κατσιγιάννης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις που θα τους ευαισθητοποιήσουν και θα τους βοηθήσουν να αντιληφθούν ότι ανήκουν όλοι σε μία κοινωνία με κοινά παγκόσμια προβλήματα θεωρείται σημαντική.
Ο Παγκόσμιος πολίτης δεν μπορεί να είναι ξένος με θέματα όπως είναι η παγκόσμια δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ειρήνη, η διαπολιτισμική επικοινωνία, η αειφόρος ανάπτυξη.
Μέσα από ενημερωτικές προσπάθειες όπως αυτή χτίζεται το προφίλ του Παγκόσμιου Πολίτη, μπαίνουν τα θεμέλια για ενεργή συμμετοχή με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ισότητα, ευθύνη, σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας, αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η εκπαίδευση για την ιδιότητα του ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη».
                                                                 € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου