Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Στήριξη Γ. Πατούλη στο Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α

Την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στις ορφανικές οικογένειες και στον αγώνα τους για την τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/ 2016, που αφορά στις συντάξεις χηρείας, δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην ημερίδα ενημέρωσης του Συλλόγου Συζύγων  Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018.
Με καλεσμένες τις γυναίκες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Πρόεδρος κα Λαμπρινή Σαμαρά και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου χαρακτήρισαν «απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και ανάλγητο αυτό το άρθρο που χρήζει άμεσης τροποποίησης».
 Όπως υπογράμμισαν, «έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, παραβαίνει την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών, την αρχή της ισονομίας και κτυπά βάναυσα το θεσμό τα οικογένειαςΜε αυτό το άρθρο - πρόσθεσαν - καταστρατηγείται η πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας που είναι η συνταγματική αναγνώριση του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, της ισότητας, καθώς και της διεθνούς αναγνώρισης της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην τοποθέτησή του αφού εξήρε την προσπάθεια των γυναικών μελών του Δ.Σ. για ανθρώπινη αντιμετώπιση των ορφανικών οικογενειών από την πλευρά του Κράτους τόνισε χαρακτηριστικά ότι:
«οι σύζυγοι θανόντων δεν έχασαν μόνο το σύζυγό τους, αλλά έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Όταν χάνεις το δικό σου άνθρωπο και συγχρόνως η Πολιτεία σε αφήνει ξεκρέμαστο αυτό είναι απαράδεκτο.»
«Στηρίζουμε τον αγώνα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. και την προσπάθεια όλων των γυναικών που έχασαν το σύντροφό τους και καλούμε την κυβέρνηση να πράξη το αυτονόητο» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.
Ομοφώνως οι παριστάμενοι ενέκριναν το ψήφισμα κατά του άρθρου 12 του ν. 4387/2016 «Συντάξεις Χηρείας» του Συλλόγου Α.ΞΙ.Α και προσκαλούν  τις γυναίκες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να τροποποιηθεί το άρθρο 12, προκειμένου ν α αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και να δοθεί στις ορφανικές οικογένειες η δυνατότητα για επιβίωση και αξιοπρέπεια.
Επίσης, δηλώνουν, ότι θα συνεχίσουν με κάθε νόμιμο τρόπο τον αγώνα έως την τελική δικαίωση και εξουσιοδοτούν το Δ.Σ. του Συλλόγου όπως επιδώσει το ψήφισμα στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.
Την ημερίδα άνοιξε η κα Ρένα Χαλιώτη, Δημοτική Σύμβουλος, που είχε και τον συντονισμό  της εκδήλωσης.                   
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι γυναίκες βουλευτές: 
Αυλωνίτου Ελένη, Βαγιωνάκη Βάλια, Βούλτεψη Σοφία, Μαρτίνου Γεωργία, 
Χριστοφιλοπούλου  Εύη, Μανωλάκου Διαμάντω, Μεγαλοοικονόμου Θεοδώρα. 
Επίσης εκπροσωπήθηκαν οι βουλευτές Βαγενά Άννα, Ασημακοπούλου Άννα Μισέλ 
και Παπακώστα Αικατερίνη.
                                           € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου