Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στα Δικαστήρια οι "αποκλεισμοί" από τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Mήνυση στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράϊκου κατέθεσε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου η Επιτροπή γονέων Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Αμαρουσίου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση και την ποινική δίωξη του Ν. Κάββαλου και των προσώπων τα οποία απαρτίζουν την Διοίκηση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και του Δημάρχου Γ. Πατούλη, γιατί όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύει "Η ΘΕΣΗ ", "την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς σοβαρή δικαιολογία, οι προαναφερόμενοι αποφάσισαν να αφήσουν στον δρόμο για πρώτη φορά γύρω στα 150 βρέφη και τις εργαζόμενες δημότισσες μητέρες χωρίς δουλειά".
Παράλληλα προχώρησαν στην ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
Η ανακοίνωση που υπογραφεται από την Γαλάτεια Κλαπάκη, έχει ως εξής:"Παρά την επιχορήγηση του Κράτους και των χρηματικών μηνιαίων τροφείων που καταβάλλουν οι γονείς (εξαιρουμένων των ημετέρων),
Παρά την από ετών ύπαρξη του κατάλληλου εξοπλισμού των σταθμών και την ύπαρξη υπεράριθμου προσωπικού &
Παρά το γεγονός ότι όπως κάθε χρόνο κανένα οικονομικό εμπόδιο δεν υφίσταται για την φιλοξενία όλων των παιδιών των εργαζομένων μητέρων.
Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς σοβαρή δικαιολογία, οι μισθοδοτούμενοι από τους δημότες Πρόεδρος Ν. Καββαλος και η Διοίκηση των Βρεφονηπιακών Σταθμών , με την στήριξη του Δημάρχου Γ. Πατούλη, αποφάσισαν:
-να αφήσουν στον δρόμο για πρώτη φορά γύρω στα 150 βρέφη
-και τις εργαζόμενες δημότισσες μητέρες χωρίς δουλειά
Για την ανωτέρω παρανομία, έχοντας υποχρέωση προς τους δημότες, τις εργαζόμενες μητέρες και τα μικρά παιδιά καταθέσαμε την 29 Αυγούστου, μήνυση στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράϊκου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση και την ποινική δίωξη των υπευθύνων αυτών των παράνομων ενεργειών ήτοι:
-του Προέδρου κ. Ν. Κάββαλου και των προσώπων τα οποία απαρτίζουν την διοίκηση των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου
-και φυσικά του Δημάρχου Γ. Πατούλη (καθ’όλα υπευθύνου για τα τεκταινόμενα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου), ο οποίος είναι εν πλήρη γνώση των ανωτέρω, και παρότι τα ανωτέρω άτομα (με δική του πρόταση διορίστηκαν), στηριζόμενα και καλυπτόμενα σήμερα από τον ίδιο παραμένουν στην θέση τους και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να παρανομούν.
Παράλληλα ενημερώσαμε
-Το Υπουργείο Εσωτερικών που χρηματοδοτεί τον Δήμο και το οποίο με το υπ. αριθμ. 36922/11 έγγραφό του ζητά εξηγήσεις
- τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος έχει ενημερώσει την Διοίκηση του Δήμου με το υπ΄αρ. 30087/26295 έγγραφο της , και πλέον θα πρέπει να αναλάβει και ο ίδιος τις κατά νόμο υποχρεώσεις του .
-τους ελεγκτές Δημοσίας Διοίκησης και όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να ελέγξουν,
Πως αφήνονται κυριολεκτικά στον δρόμο πάνω από 150 παιδιά
Πως χρησιμοποιείται στους Δημοτικούς Σταθμούς το Δημόσιο χρήμα,
Πόσα άτομα και πόσοι συγγενείς Δημοτικών Συμβούλων και παραγόντων έχουν διοριστεί εκτός ΑΣΕΠ ανάμεσα στους υπεράριθμους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου κ.λ.π.
Παράλληλα καλούμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες να έλθουν σε επαφή για την κοινή αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των υπευθύνων για την ζημία που προκάλεσαν και συνεχίζουν προκαλούν στις οικογένειες των Δημοτών .
Μαρούσι 30 Αυγούστου 2011-08-30
Για την Επιτροπή γονέων Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Αμαρουσίου
Γαλάτεια Κλαπάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου