Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Προς Γαρδέλη επιστολή ...

"Με τους χειρότερους όρους και προϋποθέσεις για τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση της χούντας των αγορών και το ΥΠΔΒΜΘ", υποστηρίζει σε επιστολή που απέστειλε στον  Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίουκο Επ. Γαρδέλη, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ".
"Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και του ξεθεμελιώματος της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, επισημαίνει η Κίνηση στην επιστολή της, που κοινοποιήθηκε επίσης στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, τους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, τον Πρόεδρο ΔΕΠ κ. Δ. Καρλαύτη, αλλά και στην Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, τους  Διευθυντές -ιες Δημοσίων Σχολείων Π. Ε. & Δ. Ε, το Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και την Ε. Λ. Μ. Ε. ( Β΄ Αν. Αττικής), συνεχίζεται και αφορά όλους μας, αφού ακόμα και η δωρεάν παροχή βιβλίων τείνει να καταργηθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση των σχολικών βιβλίων, γεγονός που το ΥΠΔΒΜΘ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει με έκδοση φωτοτυπιών από τα σχολεία και παροχή CD’s με το περιεχόμενο των βιβλίων (που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί) προς τους μαθητές, βαρύνοντας για τις δαπάνες αυτές τις σχολικές επιτροπές κάθε Δήμου.
Ύστερα από ερωτήματά μας, τα οποία υποβάλλαμε στις 18 – 7 – 2011 προς τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου,

 1) σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας της νέας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – σε ποιο στάδιο βρίσκεται η λειτουργία της νέας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η ενιαία Σχολική Επιτροπή, μοιράζοντας τα αναγκαία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων χρήματα των λειτουργικών δαπανών (τα οποία ο Δήμος Αμαρουσίου συγκέντρωσε στο ταμείο του από τις παλιές σχολικές επιτροπές τον Ιούνιο του 2011) και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειτουργίας τα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου κατά τη νέα σχολική χρονιά (2011 – 2012) και 2) σχετικά με τα αιτήματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου με την από 27 – 6 – 2011 επιστολή της (Αρ. Πρ. 006) προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίου η οποία ζητά:
 α) Την ακύρωση των αποφάσεων 161/2011 περί «Απόδοσης ποσών από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων» και 197/2011 «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011», όπου πιστώνεται το συγκεκριμένο ποσό των 811.173,00€ ,και απόδοση αυτού στις νέες Σχολικές Επιτροπές,
 β) τον από τούδε και στο εξής, ορθό τρόπο πληρωμής των λειτουργικών δαπανών και λογαριασμών των Σχολικών Μονάδων μέσω των Σχολικών Επιτροπών, έτσι ώστε να μην ξαναπαρουσιασθούν στο μέλλον τέτοιες εκκρεμότητες,
 γ) τη συμμετοχή και του Δήμου στις δαπάνες των λογαριασμών θέρμανσης-φωτισμού-ύδρευσης και καθαριότητας και
δ) ο Δήμος πώς προγραμματίζει να καλύψει οικονομικά πλέον τις ανάγκες λειτουργίας & συντήρησης των Σχολικών Μονάδων, καθώς και τις ανάγκες που θα προκύπτουν από τις μεταφορές αρμοδιοτήτων του ν.3852/2010 ΚΕΦ. ΣΤ΄ άρθρο 94 §4 (περί ανεύρεσης χώρων – ανέγερσης Σχολείων – επέκταση των υπαρχόντων Σχολικών Μονάδων με νέες αίθουσες) με δεδομένο την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες, (στη συγκεκριμένη επιστολή η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου ζητά να τεθεί το θέμα προ Η. Δ. στην πρώτη συνεδρίαση του μηνός Αυγούστου) και ύστερα από τις ανεπαρκείς απαντήσεις που λάβαμε από τη Δημοτική Αρχή στα παραπάνω ερωτήματά μας, σας υποβάλλουμε αίτημα με βάση τα παραπάνω για εγγραφή του συγκεκριμένου θέματος προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην Η. Δ. της πρώτης τακτικής συνεδρίασης του μηνός Σεπτεμβρίου του Δ. Σ. Αμαρουσίου.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

Για το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Δάσκαλος
Αιρετός & ανακλητός εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου
Μαρούσι 1 – 9 – 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου