Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δυσκολοπροσβάσιμο με ΜΜΜ το Σισμανόγλειο !

    Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΛΥΣΗ ... ΠΡΟΣΕΧΩΣ !!!
Επρεπε να ασχοληθεί ο τηλεοπτικός Σταθμός "MEGA" με το θέμα της προβληματικής πλέον πρόσβασης τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών στο Σισμανόγλειο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  για να "καθαρίσουν" τα αυτιά της Διοίκησης του Δήμου και να υποχρεωθεί άρον - άρον ο κ. Γ. Πατούλης να δώσει έστω μία "απάντηση", η οποία ωστόσο παραπέμπει τη λύση του προβλήματος ... προσεχώς !!!
Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου(διά του Αντιπροέδρου τους κ. Χρυσικάκου), η τροποποίση των δρομολογίων της Δημοτικής συγκοινωνίας (τα οποία ξεκινουν πλέον να κινούνται  από τις 7:30 πμ), δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πρωινή βάρδια του Σισμανογλείου που αρχίζει στις 7:00 π.μ, γιατί οι υπάλληλοι μετά τη σαρωτική μείωση που υπέστησαν οι μισθοί τους, την επιβολή εισητηρίου 50 λεπτών στις μετακινήσεις τους με τα δημοτικά λεωφορεία, υποχρεώνονται τώρα να καταβάλουν κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα ΤΑΞΙ, προκειμένου να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους την ώρα που πρέπει για να μη διακινδυνεύσουν (μέρες "πονηρές"που είναι), να χάσουν κι αυτήν ακόμη τη δουλειά τους !
Το ίδιο συμβαίνει και με τη βραδινή βάρδια που ξεξινά στις 11:00 μμ. ενώ η Δημοτική μας συγκοινωνία βάζει "ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ" στις 9:00 μμ!   Απευθύνθηκαν επισήμως στο Δήμαρχο και στον αρμόδιο επι θεμάτων Συγκοινωνίας κ. Γ. Ζήκο, αλλά ...φωνή βοώντος εν τη ερήμω ! Προείχε η σύνταξη επιστολών σε άλλα υπουργεία για πολύ πιο φλέγοντα και μείζονος σημασίας θέματα, όπως  λόγου χάρη "περί Ραμαζανίου"...
Οι εκατοντάδες φωνές εργαζομένων και επισκεπτών είχαν μάλλον "σιγαστήρα", μέχρι τη στιγμή που το "MEGA" έκανε αυτές τις φωνές όχι μόνο να ακουστούν αλλά και να ηχήσουν ως συναγερμός "πυρκαγιάς" στο προφίλ του λαοφιλέστατου Δημάρχου μας & προέδρου του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλη, που τελευταία υπέστη πολλαπλά τραύματα (π.χ. "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ") ...
                   Στάγδην ... βραδέως ! 

Ως δια μαγείας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε. Το Γραφείο Τύπου πήρε "φωτιά" προσπαθώντας να περισώσει ότι μπορεί, όπως μπορεί! Και τα έκανε χειρότερα, πολύ χειρότερα !!!
Είναι δυνατόν κ. Δήμαρχε, πρόδρε του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρε του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας να κατηγορείτε τα υπουργεία Παιδείας & Πολιτισμού και να απαιτείτε(ΟΡΘΩΣ)
"πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την παραχώρηση ενός χώρου που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, να ζητείται και η άποψη της Δημοτικής Αρχής", ενώ στο τεράστο ζήτημα που αφορά την πρόσβαση εκατοντάδων εργαζομένων και επισκεπτών, ΟΧΙ μονον να μην στέλνετε καμμία επιστολή στον "κολλητό" σας υπ. Υγείας κ. Λοβέρδο και τον υπ. Υποδομών & Μεταφορών κ. Ραγκούση, αλλά να αδιαφορείτε  στις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους;
Μόνο με τις τρεις ιδιότητές σας που προανέφερα κ. Πατούλη, το πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί προχθές και ΟΧΙ ...ΠΡΟΣΕΧΩΣ !!!
Εσείς ο ίδιος "κοκορευόσασταν" ότι οι δικές απόψεις εισακούστηκαν και θα υλοποιηθούν από το Υπ. Υγείας όσον αφορά την εγκατάσταση θεραπευτικών μονάδων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών ( ΟΚΑΝΑ) σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.
 Πως θα προσεγγίζουν οι "ασθενείς"το Σισμανόγλειο απο 13 Σεπτεμβρίου;
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΟΥΜΑΙ όταν διαβάζω να αρκείστε (με περισσή "αλαζονεία"), στην ΣΩΣΤΗ επισήμανσή σας ότι  "ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει υποχρεώσεις του Κράτους  για την εξυπηρέτηση των ασθενών του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου".
Εσείς ως Δημοτική Αρχή κάνατε κάτι για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του Νοσοκομείου;
Πραγματοποιήσατε κάποια συνάντηση με τους συναδέλφους σας των όμορων δήμων Βριλησσίων και Πεντέλης για να κατευθύνετε τη δράση σας και να συντονίσετε τις πιέσεις σας προκειμένου π.χ. η ΓΡΑΜΜΗ 411 να μην θεωρείται από τον ΟΑΣΑ "ΑΓΟΝΗ", ουτως ώστε τα δρομολόγια να νην γίνονται κάθε 1,5 ώρα;
Εάν δεν πράξατε κάτι από όλα αυτά, δεν δικαιούστε να κατηγορείτε(κατόπιν εορτής), ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ!!!
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 "Με αφορμή τις αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου λόγω των αδειών του προσωπικού, ανάμεσά τους και αυτών της γραμμής που εξυπηρετεί το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει ότι:
παρά τις περικοπές που επέβαλε ο «Καλλικράτης» στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους περιορισμούς που επέβαλε ο Νόμος «Ραγκούση» στις προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου,
παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (Ο.Α.Σ.Α) και η ΕΘΕΛ αναλαμβάνουν, βάσει του Συντάγματος, την υποχρέωση να διεξάγουν τις μαζικές μετακινήσεις του κοινού με προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των διαδρομών προς κοινωφελείς υπηρεσίες, όπως είναι τα νοσοκομεία,
παρά το ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε τροχιά εξυγίανσης, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από τα χρέη του κληρονόμησε το 2006 από την προηγούμενη Διοίκηση,
και παρά τις υποχρεωτικές θερινές άδειες του προσωπικού στη Δημοτική Συγκοινωνία που εκ των πραγμάτων δημιουργούν πρόσθετο πρόβλημα στα δρομολόγια,
Η Διοίκηση του Δήμου ενημερώνει ότι έχει ήδη έλθει σε επικοινωνία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και επεξεργάζεται λύσεις προκειμένου να συνεχίσει η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου απρόσκοπτα να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό.
Ο Δήμος Αμαρουσίου θα επανέλθει τις προσεχείς ημέρες με νεότερη ανακοίνωση που θα δίνει λύση στο ζήτημα της εξυπηρέτησης των ασθενών προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείου".

YΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Οι αριστερές Δημοτικές Κινήσεις που υποτίθεται ότι εκφράζουν τους εργαζόμενους("ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", " ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ" &  "ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ), δεν έχουν πρόσβαση στα σωματεία του Σισμανογλείου; Αρκετά παράδοξο μου ακούγεται !!!
Τώρα, έστω τώρα που το πληροφορήθηκαν, σχεδιάζουν κάποια παρέμβαση ή θα αρκεστουν ξανά σε θεωρίες περί συμπόνοιας και ανθρωπισμού ...  & κάποιες ανακοινωσούλες του στυλ ότι "δήθεν" συμπάσχουν" μαζί τους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου