Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

"Συστηματική" η διαστρέβλωση της θέσης μου, λέει ο Πατούλης


Για "συστηματική διαστρέβλωση της θέσης του Δήμου Αμαρουσίου", όσον αφορά στην παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α για την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, κάνει λόγο ο Δήμος Αμαρουσίου, απαντώντας σε μια σειρά από δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε blogs.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου, αφού καθιστά σαφές ότι  "ο Δήμος Αμαρουσίου σέβεται απόλυτα το δικαίωμα κάθε πολίτη στη θρησκευτική έκφραση αλλά δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμα του να έχει ρόλο και λόγο στη διαχείριση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα όρια της πόλης",  αναφέρει τα παρακάτω:

Πρώτον, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ποτέ δεν στράφηκε κατά του δικαιώματος των μουσουλμανικών οργανώσεων που βρίσκονται στη χώρα μας να γιορτάσουν με τον τρόπο που επιθυμούν το Ραμαζάνι.
Αντίθετα, αυτό που υποστήριξε ήταν το αυτονόητο, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την παραχώρηση ενός χώρου που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, να ζητηθεί και η άποψη της Δημοτικής Αρχής.
Αυτό επιτάσσει η λογική αλλά και ο σεβασμός στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
Δεύτερον, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ως γιατρός εδώ και πάνω από 25 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνανθρώπους μας, αδιαφορώντας για τη θρησκεία ή την εθνικότητά τους. Έχει, λοιπόν, αποδείξει με τις πράξεις του ως επιστήμονας το σεβασμό του στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις θρησκευτικές ελευθερίες.
Τρίτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θεωρεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της να έχει λόγο και ρόλο στη διαχείριση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα όρια της πόλης.
Καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν μπορούν να αποφασίζουν για ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία, ερήμην της.
Κι αυτό επισήμανε μέσα από το περιεχόμενο της επιστολής προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Σε όσους, λοιπόν, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Αμαρουσίου ξεκαθαρίζει ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα κάθε πολίτη στη θρησκευτική έκφραση αλλά δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά του να έχει ρόλο και λόγο στη διαχείριση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα όρια της πόλης.
Ενώ επισημαίνει ότι στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν μπορεί να παραβλέπεται από ορισμένους και η ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου".
                    «Πατούλης κατά μουσουλμάνων»
Επιστολή-απάντηση του Δήμου στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας 

Με αφορμή το τίτλο «Πατούλης κατά μουσουλμάνων» στο δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδα σας που υπογράφεται με τα αρχικά «Α.Χ.» σχετικά με την αντίδραση του Δήμου Αμαρουσίου στην παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α. για τη τέλεση την εορτή της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Ο παραπάνω τίτλος του δημοσιεύματος δεν αποδίδει ορθά το περιεχόμενο της επιστολής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Στο περιεχόμενο της επιστολής καταγγέλλεται η απόφαση που ελήφθη από τα συναρμόδια Υπουργεία χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση και διαβούλευση με τη Δημοτική Αρχή.
Σε καμία περίπτωση η επιστολή δεν καταφέρεται κατά των μουσουλμανικών οργανώσεων που εδρεύουν στη χώρα μας, ούτε τάσσεται κατά της θρησκευτικής ελευθερίας.
Αυτό όμως που επισημαίνεται στην επιστολή είναι ότι στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν μπορεί να παραβλέπεται και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου, όπως συνέβη με την παραπάνω απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς να δοθεί το δικαίωμα για την κατάθεση των απόψεων και την ανάπτυξη επιχειρημάτων από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για την αποκατάσταση και τη σωστή απόδοση του περιεχόμενου της επιστολής και προκειμένου να αποφευχθούν λανθασμένες εντυπώσεις, παρακαλούμε όπως προβείτε στην ορθή διατύπωση του τίτλου.
Ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου