Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Το Μαρούσι τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, τίμησε το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ιεραρχών και δεκάδων ιερέων, εκπροσώπων των Αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.
Την παραμονή της μεγάλης εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στον ομώνυμο καθεδρικό ναό της πόλης, με τη συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαρτούμ και Σουδάν κ.κ. Εμμανουήλ, και του ιερού κλήρου. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και πομπής πιστών, της μεγαλύτερης που έχει σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια.
Στην περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας, εκτός από το Δήμαρχο κ. Πατούλη, παρέστησαν,
 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαος Πέππας, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Νίκος Κάββαλος, ο Πρόεδρος των Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου Δημήτρης Καμπούκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, και Νικόλαος Αλεπούς.
Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου