Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η ΛΑ.ΣΥ Πεντέλης για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων


Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν στοιχειωδώς τους όρους υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων. 
Δεν λαμβάνονται ούτε κατ’ ελάχιστον υπόψη οι σχετικές ανησυχίες, οι διεκδικήσεις ακόμα και οι πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς των γονιών και των εκπαιδευτικών. 
Ουσιαστικά «πετιέται το μπαλάκι» στις οικογένειες να αποφασίζουν με δική τους ευθύνη αν θα παρακολουθήσει ή όχι το παιδί τους την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Κατα τη γνώμη μας το ζήτημα ΔΕΝ είναι αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία, αλλά με ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξουν και κυρίως τι μέτρα θα ληφθούν μπροστά στη νέα σχολική χρονιά και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύκλο της πανδημίας.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε τοποθετηθεί έγκαιρα και με υπευθυνότητα επι του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος.
Επανερχόμαστε λοιπόν ρωτώντας:

Ο Δήμος πόσες καθαρίστριες απασχολεί για την καθαριότητα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; Θα επαρκούν ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω του μεγάλου αριθμού των σχολικών μονάδων;
Ακόμα, είναι δεδομένο ότι δεν θα μεταφέρονται οι καθαρίστριες από σχολείο σε σχολείο επειδή δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για κάθε σχολείο, όπως παρατηρείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ;
Είναι ανεπίτρεπτο και αναποτελεσματικό οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων να είναι «ευέλικτοι», κακοπληρωμένοι, και να μεταφέρονται από σχολείο σε σχολείο.
 Πολύ περισσότερο όταν τον Ιούνιο λήγουν και αυτές οι ευέλικτες συμβάσεις.
Δεν ξεχνάμε φυσικά την πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραδώσει την καθαριότητα των σχολείων σε ιδιώτες επιχειρηματίες. 
Η συνδιοίκηση Κεχαγιάς-Παλαιοδήμου έδειξε από την πρώτη στιγμή  ότι είναι πιστή και εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση μέσω των  δήμων.
Σήμερα, είναι  επιτακτική ανάγκη να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση μονιμοποίηση των καθαριστριών και την πρόσληψη όσων χρειάζονται.
Να πάρουν πίσω την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες, εργολάβους .
Η Διοίκηση οφείλει να πάρει συγκεκριμένη και δημόσια θέση τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όσο και απέναντι στην κυβέρνηση.
Οφείλει να δηλώσει δημόσια εάν είναι εξασφαλισμένες οι βασικές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, οπότε και με δική τους συνευθύνη ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.
Αν η κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει τις βασικές προϋποθέσεις, η Διοίκηση του δήμου οφείλει να μην επιτρέψει να ανοίξουν τα σχολεία μέχρι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
                                                             29/05/2020
                              €€ $  ●► « » ▲▼◄  $$  €  $$   ◄ ▼▲ « »  ●►$  €€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου