Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση του Συλλόγου « Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

 Στο γνωστό παραδοσιακό χώρο διασκέδασης «o Ασβεστόλακος», στο Κέντρο του Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουρίουη εκδήλωση  Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου « Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
Η συμμετοχή των μελών και των φίλων, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ήταν εντυπωσιακά μεγάλη. Εκτός των άλλων εκλεκτών Μαρουσιωτών, το Περιβαλλοντικό Σύλλογο τίμησαν με τη φιλική τους παρουσία τους, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Λευτέρης Μαγιάκης και Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Κανελάκης καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων της πόλης, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» κ. Άρης Χαιρέτης και το μέλος του ΔΣ κ. Πόπη Οικονομίδη, ο κ. Ευάγγελος Κουτρουμπής, Πρόεδρος των συλλόγου «Πνοή», η κ. Λένα Προεστάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου του Παραδείσου, η κ. Μίκα Καββάλου και ο κ. Θανάσης Σκαλωμένος, Πρόεδρος και Γραμματέας του "συλλόγου των Αναβρύτων" αντίστοιχα, η κ. Σοφία Κοντοπούλου και η κ. Σταυρούλα Τσατσαρούνου, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» και ο κ. Τάκης Μηλιός, Επικεφαλής της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας για το Δάσος Συγγρού.

Στην εκδήλωση κυριάρχησε η ψυχαγωγία,  «γιατί σήμερα, όπως ανέφερε το Δ.Σ. του Συλλόγου,
 που βιώνουμε, ως εφιάλτη, μια κατάσταση δικτατορίας και κατοχής μαζί, που βλέπουμε να φλέγονται όσα αγαπήσαμε και να καταρρέουν ερείσματα ζωής, που κτίστηκαν με αγώνες, που απειλείται καθημερινά η σωματική, η πνευματική και η ψυχική μας υγεία, η ψυχαγωγία, αυτή που οδηγεί προς τα πάνω την ψυχή, με λίγα χρήματα, σε ζεστό όμως και φιλικό περιβάλλον, είναι αναγκαία, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.»
Ακολούθησε μία συνοπτική αναφορά στο μέχρι τώρα έργο του Συλλόγου και ιδιαίτερα στις σημερινές  προσπάθειες «να αποτραπεί στο Κέντρο η δημιουργία υπεραγορών» και να μην «εκδιώξει κατοίκους από τους δρόμους και τα σπίτια τους η ελεγχόμενη στάθμευση, προς χάριν της είσπραξης και των επισκεπτών»
Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις και ευχές των κ.κ. Λευτέρη Μαγιάκη, Δημήτρη Πολυχρονιάδη και Κώστα Κανελάκη.
Ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης εξέφρασε τη χαρά του που, εκπροσωπώντας το «Κόντρα στον Καιρό», βρέθηκε στην Κοπή της Πίτας του συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», μαζί με φίλους και γνωστούς που κινητοποιήθηκαν ενωμένοι, για να μείνει ελεύθερος ο χώρος του «οικοπέδου Παναγοπούλου». Για τον καινούριο χρόνο ευχήθηκε για τη χώρα μας, να αποφευχθεί η υποταγή της στα συμφέροντα των δανειστών, που οδηγούν στη χρεωκοπία τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και την τοπική αυτοδιοίκηση στην κατάρρευση.
Ο κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης ευχήθηκε για τη «φετινή χρονιά, να είναι χρονιά ανατροπής των πολιτικών που μας πλήττουν, καταδικάζοντάς μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση». Για το Μαρούσι ευχήθηκε «του χρόνου τέτοια μέρα να μιλάμε για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα που δίνουμε όλοι, με πρωτοστάτη το σύλλογο «Κασταλία», να μη χαθεί το οικόπεδο (πρώην) Παναγοπούλου, αλλά να μετατραπεί σε ελεύθερο χώρο πρασίνου, …ενάντια στα συμφέροντα του κατασκευαστικού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, και όσων τα υποστηρίζουν».
Ο κ. Κώστας Κανελάκης εξέφρασε την ευχή να επιτύχει στο έργο του ο σύλλογος «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», παρατηρώντας: «Είναι παρήγορο το γεγονός ότι υπάρχουν σύλλογοι που ασχολούνται με το περιβάλλον». Βεβαίωσε επίσης πως η Περιφέρεια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον τομέα του περιβάλλοντος και πρόθυμη να βοηθήσει τους συλλόγους προς αυτήν την κατεύθυνση. Έδειξε τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δάσος Συγγρού, τονίζοντας πως είναι διατεθειμένη να συμβάλει η Περιφέρεια, στις προσπάθειες που γίνονται σήμερα για την αναζωογόνηση του Δάσους.
Η υπόλοιπη βραδιά κύλησε ευχάριστα, με φιλική κουβέντα, κιθάρα, τραγούδι και χορό.. Άλλωστε, «οι χοροί μας», πιστεύουμε, «πάση θυσία» πρέπει να «κρατήσουν»…

                                                                               Για το ΔΣ
                            Η Πρόεδρος                                                  Η Γεν. Γραμματέας
                    Δήμητρα Κρεκούκια                                            Σωτηρία Σουλτάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου