Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821 Μαρουσιωτών

Γ. Πατούλης: Η απόδοση τιμής στους ήρωες είναι οφειλόμενη & διαχρονική επιταγή, μια πράξη υπόμνησης της μαρτυρικής και αγωνιστικής πορείας της πατρίδας.
Το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την επανάσταση του 1821 Μαρουσιωτών πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αθμονέων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, υπό τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου,  παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων της πόλης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε το μέλος του συλλόγου Αθμονέων, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σμυρνής.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε μήνυμα του με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρουσιωτών αναφέρει:
Η απόδοση τιμής στους ήρωες είναι οφειλόμενη και διαχρονική επιταγή, μια πράξη υπόμνησης της μαρτυρικής και αγωνιστικής πορείας της πατρίδας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου κάθε χρόνο μαζί με τον Σύλλογο Αθμονέων τιμάει τους ήρωες Μαρουσιώτες, που θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία, την τιμή και την αξιοπρέπεια του Έθνους.
Το μνημόσυνο αυτό, αποτελεί φόρο τιμής στους Μαρουσιώτες, οι οποίοι,  θυσιάστηκαν στο βωμό της Πατρίδας και αποτελούν τη δεξαμενή των ηρώων μας, αλλά και πρότυπο της ατομικής και συλλογικής αρετής για τους νεότερους, κατέληξε ο κ. Πατούλης.  
Με το πέρας του μνημοσύνου πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου