Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

«Τα όνειρα της Γιαγιάς Παραμυθούς» το Σάββατο στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής

«Τα όνειρα της Γιαγιάς Παραμυθούς»Της Καλλιόπης [Πόπης] Γιαννάκου (24/3/2018)
Τοποθεσία:Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207,Μαρούσι
Το θεατρικό έργο ‘’Τα όνειρα της Γιαγιάς Παραμυθούς ‘’ είναι  βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι.
Η γιαγιά Παραμυθού, κάνει όνειρα για τα παιδιά όλου του κόσμου. Ονειρεύεται έναν κόσμο, στον οποίο δεν θα υπάρχουν παιδιά που θα πεινάνε, ή παιδιά που δεν θα έχουν ένα χέρι να τα βοηθήσει. Για να ζωντανέψουν τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου ας ονειρευτούμε όλοι μας το όνειρο της γιαγιάς Παραμυθούς! Μας καλεί σε ένα παγκόσμιο όνειρο, που θα ονειρευτούν και θα ζωντανέψουν οι γιαγιάδες όλου του κόσμου! Για να μην πεινάνε, να μην διψάνε, να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά. Για να ζουν σε έναν ονειρικό και ειρηνικό πλανήτη.
Σε αυτό το όνειρο, η γιαγιά Παραμυθού δεν είναι μόνη, έχει την βοήθεια της Βασίλισσας των ονείρων, της φημισμένης Ονειροπόλας...την βοήθεια της ξακουστής Ονειρήνης...τη βοήθεια της Βασίλισσας των αγελάδων της Γαλάτειας...της Βασίλισσας των πουλερικών της Αυγούλας...και της Βασίλισσας των μελισσών, της Μελισσάνθης. Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα, επειδή είχε την πολύτιμη βοήθεια και την απεριόριστη αγάπη των γιαγιάδων όλου του κόσμου που έτρεξαν κοντά της για να τη βοηθήσουν να το πραγματοποιήσει !
«Γιατί τα παιδιά όλου του κόσμου, είναι και δικά μας παιδιά, είναι και δικά μας εγγόνια» όπως πιστεύουν οι γιαγιάδες απ’ όλες τις χώρες του κόσμου που έτρεξαν σε βοήθεια, στο κάλεσμα της γιαγιάς Παραμυθούς.
Σκοπός του έργου αυτού είναι  να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να κινητοποιηθούν οι μεγάλοι, ώστε όλοι να αφομοιώσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης  προς τους αδυνάτους και γενικά σε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις από θρησκείες και πατρίδες.
Το συγκεκριμένο έργο είναι πολυπολιτισμικό, και προάγει την αλληλεγγύη, την αποδοχή στη διαφορετικότητα και την ειρήνη ως μέγιστο αγαθό.
Η παράσταση παίζεται από τρεις ηθοποιούς και ενσαρκώνουν 13 ρόλους. Η διάρκειά της είναι 1 ώρα και 15 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.
Η παράσταση παίζεται από τρεις ηθοποιούς και ενσαρκώνουν 13 ρόλους. Η διάρκειά της είναι 1 ώρα και 15 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.
●►Συντελεστές:
►Μάρω Πέτλη - γιαγιά Παραμυθού
►Ελισσάβετ Γιαννακού - Νεράιδα Ονειροπόλα και άλλους 7 ρόλους
►Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου - αφηγήτρια
●►Σκηνοθεσία: Γιώργος Σ. Μακρής
●Μουσική - τραγούδι: Γιάννα Κεραμέρη και παιδική χορωδία
●►Παραγωγή: Θεατρική ομάδα ΚΑΝΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου