Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

«Καίρια» ερωτήματα για την δημιουργία «...Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων» σε Παραδεισο - Πολύδροσο

Σε συνέχεια 5 κοινών εγγράφων των Συλλόγων Παραδείσου & Πολυδρόσου προς τον Δήμο Αμαρουσίου,  της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νώντα Γαρδέλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρλαύτη, των επικεφαλής των παρατάξεων Λευτέρη Μαγιάκη & Κώστα Βλάχου, δημοτικών συμβούλων, μελετητών του έργου, υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μελών των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων και των δεσμεύσεων του υπευθύνου Αντιδημάρχου κ.  Δημήτρη Καρλαύτη για πραγματοποίηση νέας σύσκεψης μέχρι της 19ης Ιουνίου 2015, επειδή η προθεσμία παρήλθε άπρακτη, για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων δημοτών  για τις επιλογές  των λύσεων για συνέχιση του έργου, η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», με ερώτηση που κατέθεσε για συζήτηση προ ημερησίας στο ΔΣ της περασμένης Τρίτης 23/06  θέτει  καίρια ερωτήματα  που δεν απαντήθηκαν γιατί απλά το θέμα δεν συζητήθηκε και μετατέθηκε για αργότερα … !!!
Τα δυο καίρια θέματα που η ερώτηση αναδεικνύει είναι,  η μη υλοποίηση της δέσμευσης πραγματοποίησης σύσκεψης για το έργο και η ανυπαρξία κυκλοφοριακής μελέτης υποστήριξης του ολοκληρωμένου έργου,  ειδικότερα των περιοχών του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολύδροσου που επηρεάζει. 
                                                            Σύλλογος Πολυδρόσου
                                                        polydrososyllogos@gmail.com
Αναφορικά με το έργο της "Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών Ποδηλάτων"
1. Στις /6/2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των συλλόγων των περιοχών Πολυδρόσου, Παραδείσου, μελών του Συλλόγου “Προστασίας της Ρεματιάς”, κατοίκων των περιοχών αυτών καθώς και της περιοχής του Αγ. Θωμά, εκπροσώπων των πρατάξεων της μειοψηφίας και του υπεύθυνου αντιδημάρχου κ. Καρλαύτη, του προέδρου Δημ. Συμβουλίου κ. Γαρδέλη, υπηρεσιακών παραγόντων, επιβλεπόντων μηχανικών και υπεύθυνων μελετητών του έργου "Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών Ποδηλάτων" .
Από τη συζήτηση αυτή, προέκυψε ότι για το εν λόγω έργο δεν εκπονήθηκε ποτέ κυκλοφοριακή μελέτη, παρά το γεγονός του ότι η κατασκευή ποδηλατοδρόμων προκαλεί ιδιαίτερη κυκλοφοριακή αναταραχή στις περιοχές που αφορά, είτε λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (περιοχή Παραδείσου), είτε λόγω νέων δεδομένων που προέκυψαν αργότερα και δεν είχαν ληφθεί υπόψη κατά την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση (πχ διάνοιξη Φραγκοκλησιάς), είτε λόγω καθαυτών των συνεπειών της δημιουργίας των ποδηλατοδρόμων (κατάργηση θέσεων στάθμευσης, μείωση πλάτους δρόμων και ανάγκη διοχέτευσης κίνησης, κλπ).
Η προχειρότητα αυτή στηλιτεύτηκε από τους φορείς και τους κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, ιδιαίτερα όταν ενημερώθηκαν ότι για τη μελέτη της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς (και μόνο) μόλις προ λίγων ημερών η Οικονομική Επιτροπή δέσμευσε πίστωση για την εκπόνησή της, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του δημάρχου που εδώ και ένα έτος, από βήματος ΔΣ ακόμη, εγγυόταν ότι η εκπόνηση της σχετικής μελέτης ήταν ζήτημα άμεσου χρόνου.
Ερωτάται:
Σε τι οφείλεται η καθυστέρηση εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης για τη διάνοιξη της Φραγκολησιάς και γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για την κατάσταση οι κάτοικοι και οι ενδιαφερόμενοι φορείς, αλλά αντίθετα εισέπρατταν διαβεβαιώσεις περί άμεσης υλοποίησής της;
Είναι σαφές στη Διοίκηση, στις Υπηρεσίες του Δήμου αλλά και στους μελετητές του έργου ότι ακόμη και η (έστω και τώρα) εκπόνηση της μελέτης για τη διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς δεν επαρκεί για την υποστήριξη του έργου "Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών Ποδηλάτων" αλλά αντίθετα χρειάζεται συνολική κυκλοφοριακή μελέτη που να αφορά όλες τις εμπλεκόμενες και επηρεαζόμενες περιοχές και τι προτίθενται να πράξουν για το θέμα αυτό;
2. Στην ίδια ως άνω σύσκεψη και κατόπιν αυτής, οι παραστάντες σύλλογοι Πολυδρόσου και Παραδείσου, με κοινό τους έγγραφο προς τη Διοίκηση, ζήτησαν ενημέρωση περί της εξέλιξης – παρακολούθησης των ζητημάτων που τέθηκαν στη σύσκεψη αυτή σε συνάντηση που θα διεξήγετο στις 19/6/2015, η οποία όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.
Ερωτάται ο λόγος της μη πραγματοποίησης της συνάντησης ενημέρωσης και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης των ζητημάτων που εγγράφως και προφορικώς έθεσαν οι φορείς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και επ' αφορμής της.
                                                             Μαίρη Διακολιού
                                                                    Δικηγόρος
                                                            Δημοτική Σύμβουλος
                              «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου