Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Πλατεία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» στη γειτονιά ΚΑΤ Αμαρουσίου

Το όνομα «Πλατεία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» φέρει και επίσημα πλέον ο χώρος όπου βρίσκεται το ομώνυμο εξωκλήσι στη γειτονιά ΚΑΤ Αμαρουσίου μετά την αποκάλυψη της επιγραφής ονοματοδοσίας από τον Δήμαρχο Γιώργου Πατούλη, παρόντος του Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, με το πέρας της τέλεσης του Αρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, παρέστη στη λειτουργία και στη λιτάνευση της ιερής εικόνας που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου.
Κατόπιν, μαζί με το πλήθος των πιστών που είχαν κατακλύσει τον περίβολο του Ιερού Ναού, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει της οποίας η πλατεία όπου βρίσκεται το εκκλησάκι αλλά και τα ερείπια του παλαιού βυζαντινού ναού του Αγίου Ιωάννη ονοματίστηκε σε πλατεία Αγίου Ιωάννη.
Από κοινού με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, αποκάλυψαν τη μαρμάρινη μετώπη με την επωνυμία της πλατείας.

Με την ευκαιρία, ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον Δήμαρχο για το έργο της Διοίκησης, για την ευαισθησία και ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών.

Οι πιστοί και κάτοικοι της περιοχής, από την πλευρά τους, δέχθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία της πλατείας συγχαίροντας τον Δήμαρχο και τα υπόλοιπα μέλη του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου