Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ακαρπη η παρέμβαση του Δ.Σ του Σ.Ε.Δ.ΑΜ στον Γ.Γ. του Δήμου Αμαρουσίου

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και αντιπροσωπεία των συμβασιούχων πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Ιουνίου παρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μιχάλη Χρηστάκη διεκδικώντας να αποσύρει από την οικονομική επιτροπή τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα στον οδοκαθαρισμό εκτός του Κέντρου αλλά και την φύλαξη των δημοσίων κτιρίων.
Από τη μεριά του, ο Γενικός Γραμματέας, υπέρ αμύνθηκε τις απόψεις του, επικαλούμενος την απαγόρευση των προσλήψεων. 
Μάλιστα δεν δίστασε να βαφτίσει το κρέας ψάρι αφού έλεγε χαρακτηριστικά ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση αλλά για βοήθεια ώστε να είναι η πόλη καθαρή. 
Παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα αίτημα προς το υπουργείο για πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με το πρόσχημα ότι ο κακός ο νόμος δεν επιτρέπει Μόνιμο Προσωπικό.
Όσον αφορά τη παράταση των συμβάσεων, υποσχέθηκε την παράταση τους μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Ενώ στο αίτημα μας για Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πέταξε την μπάλα στην κυβέρνηση.
Συνάδελφοι σσες όλα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης  αλλά και πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων έκαναν τα πάντα προκειμένου να παραχωρηθούν οι υπηρεσίες των δήμων στα χέρια των εργολάβων και η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ήταν μέσα σε αυτούς.
Η επίθεση της Διοίκησης του Δήμου όμως κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα.
Την στιγμή όπου η Διοίκηση του Σωματείου ήταν στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, στελέχη της ειδοποιούσαν τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ότι απολύονται παρότι παραμένουν απλήρωτοι δύο μήνες. Μάλιστα σε κάποιους συναδέλφους πρότεινε να μπούνε στο ταμείο ανεργίας και ταυτόχρονα να δουλεύουν και να τους δίνει ένα χαρτζιλίκι.

Η αντεργατική κατρακύλα της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχει όρια. 
Αντί να απαιτήσει από την κυβέρνηση την απελευθέρωση των προσλήψεων για όλες τις υπηρεσίες αλλά και την επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ως δήμιος, απολύει συναδέλφους, ιδιωτικοποιεί κομμάτια υπηρεσιών και δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει να γίνεται σφαγιαστής των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. 
Να σταματήσει να βλέπει τις υπηρεσίες του Δήμου ως μαγαζάκια με κέρδη & ζημιές.  
Από τη μεριά μας δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. 
Την προηγούμενη βδομάδα με τη κινητοποίηση μας δώσαμε ένα μήνυμα στους διοικούντες του Δήμου ότι είναι αιτία πολέμου οι ιδιωτικοποιήσεις και ότι δεν θα επιτρέψουμε να παρθεί καμία παρόμοια απόφαση.
Καλούμε του συναδέλφους, τους δημότες, τους φορείς της πόλης σε αγωνιστική εγρήγορση. Να αποκρούσουμε και τη νέα αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε.
                                                                         Απαιτούμε
Να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι.
Να παρθούν πίσω όλες οι ιδιωτικοποιήσεις
Να προσληφθεί Μόνιμο Προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών.
Να μονιμοποιήθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
                                                                         ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου