Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Το Μαρούσι τίμησε το φιλέλληνα Δήμαρχο Marco Galdi

Την αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο Cava dei Tirreni της Ιταλίας, ανακοίνωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μαρούσι.
Ο φιλέλληνας Ιταλός Δήμαρχος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Αμαρουσίου, παρέστη στην τελετή βράβευσής του από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για την πρωτοβουλία του να διαθέσει το μισθό του Δημάρχου στο ελληνικό κράτος στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης απένειμε στον Ιταλό Δήμαρχο της Cava dei Tirreni Marco Galdi, τιμητικό έπαινο για την προσφορά του στον ελληνικό λαό με την αναγραφή: «στον Iταλό στην καταγωγή μα Έλληνα στη σκέψη, λάτρη της Αρχαίας Ελλάδας, που με τη συγκινητική και γενναιόδωρη απόφαση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό Λαό, κατέθεσε περίσσευμα ψυχής απείρως υψηλότερο από την ίδια του την προσφορά».
Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Δήμαρχοι αμοιβαία εξέφρασαν τη βούληση να προχωρήσουν σε αδελφοποίηση των πόλεων τους καθώς και τις δύο συνδέουν δεσμοί με την τέχνη της κεραμικής. Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Προσφωνώντας τον Ιταλό Δήμαρχο ο Γιώργος Πατούλης, μίλησε με εγκάρδια λόγια επαινώντας τον για αυτή τη συμβολική πράξη του. «Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στην πόλη μας κύριε Γκάλντι, και με τη φιλοξενία μας αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας για τη χειρονομία σας αυτή, χειρονομία αγάπης προς τον ελληνικό λαό, αλληλεγγύης, χειρονομία ανθρωπιάς αλλά και έμπρακτης αδελφοποίησης των λαών. Υποκλινόμαστε μπροστά στην πράξη σας αυτή και σας συγχαίρουμε για την προσφορά σας γιατί έχετε φανεί πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες. Να ξέρετε ότι η πράξη σας άφησε το αποτύπωμά σας και βρήκε και στη χώρα μας μιμητές. Πρέπει όμως να γίνουμε περισσότεροι. Ο καθένας μας μπορεί να βάλει το λιθαράκι του στην εθνική αυτή προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελλάδας και εξόδου από την κρίση».
Ο Ιταλός Δήμαρχος από την πλευρά του, σε έναν ένθερμο φιλελληνικό χαιρετισμό, μίλησε για την αγάπη του για την Ελλάδα. «Στο παρελθόν είχα φιλοξενηθεί από μία μαρουσιώτικη οικογένεια και από εδώ ξεκίνησε η αγάπη μου για τη χώρα σας. Εδώ έμαθα για τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού. Έμαθα ότι η Ελλάδα είναι ανάδελφη χώρα λόγω της μοναδικότητας της γραφής της. Και σε αυτή την περίπτωση κρίσης η Ευρώπη δεν στάθηκε ως αδελφός στην Ελλάδα. Η κατάσταση αυτή με είχε προβληματίσει και ήθελα ως άτομο να κάνω κάτι για αυτό. Έτσι αποφάσισα να προσφέρω τους μισθούς μου στο ελληνικό έθνος και παράλληλα έστειλα μία επιστολή προς τους δυνατούς της Ευρώπης καλώντας τους να στηρίξουν την πατρίδα σας. Είναι σημαντικό να ανέβουν όλοι οι Ευρωπαίοι στο ίδιο τρένο. Η Ευρώπη δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την Ελλάδα, το αρχαίο θέατρο, τη φιλοσοφία, την ποίηση».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε επίσης, στη σημαντική συμβολή του Ιταλού Δημάρχου για τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης http://www.forgreece.eu/ με στόχο την υποστήριξη του ελληνικού λαού από μέρους πολιτών, θεσμών, όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, και απευθυνόμενος προς το Marco Galdi τον ευχαρίστησε ακόμη μία φορά για το έμπρακτο ενδιαφέρον αλλά και την αγάπη του για τη χώρα μας.
Νωρίτερα το Marco Galdi, είχε υποδεχτεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο, όπου οι δύο άνδρες σε φιλική ατμόσφαιρα αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες αλλά και για την απόφαση του Ιταλού Δημάρχου να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο κ. Πατούλη, ο Marco Galdi, μετέβη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αφού αντάλλαξε χειραψίες με τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους, ακολούθησε η τελετή βράβευσής του.
Τον Ιταλό Δήμαρχο στο Μαρούσι συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος της πόλης Cava dei Tirreni Vincenzo Landolfi, ο Αντιδήμαρχος Βύρωνα Χρίστος Γώγος, ο Επίτιμος Πρόξενος Ανατολικής Πελοποννήσου της Ιταλίας Χρήστος Παπαβασιλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου