Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη στο παλιό αμαξοστάσιο & στο κτίριο του Δημαρχείου Αμαρουσίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου η περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ της ΛΑ.Ε στο Μαρούσι
Ο Δ. Στρατούλης, συνοδευόμενος από τη συντονίστρια της οργάνωσης της ΛΑ.Ε Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Μελισσίων, Ελένη Δημητρακοπούλου και από πολλά μέλη της τοπικής οργάνωσης, συναντήθηκε κατ’ αρχήν με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου Νίκο Καλλιμάνη και άλλα μέλη του Δ.Σ.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε για τα προβλήματα των εργαζομένων του δήμου Αμαρουσίου και κυρίως για τα συχνά εργατικά ατυχήματα και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν, για την ανάγκη μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για τη διασφάλιση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για την πρότασή τους για το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου (ηλεκτροφωτισμός, ανακύκλωση) κλπ.
Ο Δημήτρης Στρατούλης εξέφρασε τη στήριξη της ΛΑ.Ε στα αιτήματα του συλλόγου και τόνισε ιδιαίτερα τα εξής:
«Τα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας θα πρέπει με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να διατηρηθούν για όσους εργαζόμενους των ΟΤΑ το παίρνουν, ώστε να σταματήσει η προεκλογική ομηρεία τους. Επίσης πρέπει να αυξηθεί και επεκταθεί η χορήγησή του και σ’ άλλες κατηγορίες εργαζομένων των ΟΤΑ, που εκτελούν επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες. Είναι αδιανόητο να μην επεκτείνεται ο κανονισμός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και να μην καταγράφονται οι επαγγελματικές ασθένειες στο δημόσιο και τους ΟΤΑ καθώς, επίσης να μην ισχύει ο έλεγχος τήρησης της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από τις επιθεωρήσεις εργασίας.
Είναι πολύ ανησυχητικό ότι την τελευταία τετραετία αυξήθηκαν υπέρμετρα τα εργατικά ατυχήματα στους ΟΤΑ (43 νεκροί και 80 βαριά τραυματίες και πολύ περισσότεροι αδήλωτοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες), λόγω ελλείψεων ατομικών μέσων προστασίας, επαρκούς συντήρησης και εντατικοποίησης της εργασίας ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση τις δομές της καθαριότητας των δήμων.
Η εργασιακή ομηρεία των συμβασιούχων πρέπει να σταματήσει με την μετατροπή των συμβάσεων όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου.
Οι ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών του Δήμου πρέπει να σταματήσουν και να βγουν από το Υπερταμείο, στο οποίο έχουν μεταβιβαστεί για ξεπούλημα, το ΟΑΚΑ, το δάσος Συγγρού, το δάσος Παραδείσου, το κτίριο κεραμικής και άλλα 160 ακίνητα που βρίσκονται στο Μαρούσι.
Να μην έλθει το καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, που είναι βεβαρυμένο με μια σειρά υπερτοπικές δραστηριότητες».
Εν συνέχεια το κλιμάκιο της ΛΑΕ περιόδευσε στο κεντρικό κτίριο του Δήμου Αμαρουσίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες εργαζόμενους.
 Οι δράσεις της ΛΑ.Ε Αμαρουσίου - Κηφισιάς - Μελισσίων θα συνεχιστούν με περιοδείες στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ και στους εμπορικούς πεζοδρόμους και θα κορυφωθούν με συγκέντρωση με ομιλητή τον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Παρασκευή, 22/2, στις 6:30 μμ.
                                        €  € ●► « » ◄ ▼▲  $    $  ●►  ▲▼◄ « » ●► € €
ΠΗΓΗ:www.facebook.com/Για-τους-Εργαζομενους-του-Σωματειου-Εργαζομενων-Δημου-Αμαρουσιου-118283118222985/?pageid=118283118222985&ftentidentifier=2252276318156977&padding=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου