Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

The Mall:Με την ψήφιση από την παράταξη Αμπατζόγλου της Μ.Π.Ε, χάθηκε οριστικά η ευκαιρία να απζημιωθεί το Μαρούσι

Η θετική ψήφος της παράταξης που στηρίζει τη Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου προς τη ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΜΠΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ THE MALL ATHENS ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΔ 91-24/2/2020 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ δεν αποτέλεσε έκπληξη.
Είναι η φυσική συνέχεια της επιλογής που έκανε εδώ και ένα χρόνο περίπου να διευκολύνει τη ΛΑΜΔΑ και την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσουν το Φεβρουάριο 2020 στην έκδοση του ΠΔ 91 που «νομιμοποίησε» το ΜΩΛ.
Ο ίδιος ο κ. Αμπατζόγλου για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη υποχώρησή του, μπροστά στην τελευταία ευκαιρία να επανορθωθεί κάπως η ζημιά που έχει προκαλέσει το ΜΩΛ στο Μαρούσι, κινδυνολογεί, επισείοντας τον ανύπαρκτο κίνδυνο του κλεισίματος του Δήμου από την Εθνική Τράπεζα. 
Ας μας πει λοιπόν που και πότε μια Τράπεζα έκλεισε ένα Δήμο επειδή δεν ρύθμισε μια οφειλή 30 εκ., που τελικά έγινε προς χάριν της ΛΑΜΔΑ 11 εκ. Αυτά είναι αστεία πράγματα και τον εκθέτουν προσωπικά.
Στην τοποθέτησή του ο Λ. Μαγιάκης επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ανέλυσε τους κύριους λόγους για τους οποίους η ΜΠΕ δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι οι παρακάτω:
• Εξετάζει αποσπασματικά μόνο στην περιοχή του ΜΩΛ τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και όχι στο σύνολο του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου όπως απαιτείται από το ΠΔ
• Δεν διευκρινίζεται αν η ΛΑΜΔΑ έχει καταβάλει όλες τις αποζημιώσεις και αν έχουν εγγραφεί στο Κτηματολόγιο από το Δήμο οι κοινόχρηστοι χώροι.
• Δεν υπάρχουν προτάσεις για τη διαμόρφωση των Κ/Χ χώρων και του ρέματος Σαπφούς 
• Δεν διευκρινίζεται αν στη διαμόρφωση των Κ/Χ περιλαμβάνονται ο ηλεκτροφωτισμός, τα όμβρια, οι αποχετεύσεις, η διαμόρφωση των πεζοδρομίων.
• Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διάνοιξη του δρόμου προς το σταθμό Ειρήνης η και το νότιο παράδρομο προς τη λεωφόρο Κύμης
• Δεν υπάρχουν εξειδικευμένες προτάσεις για την εξεύρεση χώρου στάθμευσης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Νερατζιώτισσας
• Για τις πεζοδρομήσεις και την κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων δεν έχει δικές του προτάσεις και παραπέμπει στο ΣΒΑΚ Αμαρουσίου
• Οι προτάσεις που γίνονται για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και για την ανακούφιση του Ψαλιδίου και των όμορων περιοχών από την παράνομη στάθμευση αποτελούν ευχολόγια και δεν θα τις υλοποιήσει η ΛΑΜΔΑ και θα επιβαρύνουν τον Κρατικό και το Δημοτικό Προϋπολογισμό.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μαγιάκης τόνισε:
Αποτελεί μεγάλη αντίφαση να γνωματεύουν οι Υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με τα κυκλοφοριακά ότι αυτά που κατατέθηκαν « σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εξειδικευμένη κυκλοφοριακή μελέτη και μελέτη στάθμευσης» και ότι «ανταποκρίνονται εν μέρει στις κατευθύνσεις που ορίζονται από το προαναφερθέν ΠΔ» και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδέχεται, ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής ότι « το έργο μπορεί να λειτουργήσει θετικά για το Δήμο Αμαρουσίου και τους κατοίκους του».
Η παράταξη μας αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη όταν τρία χρόνια πριν, κατά τη συζήτηση της ΣΜΠΕ, τάχθηκε υπέρ των αντισταθμιστικών οφελών που θα ανήρχοντο στο 2% του ετήσιου τζίρου του εμπορικού κέντρου και θα αποδίδονταν για όσο χρονικό διάστημα λειτουργούσε.
Με αυτό τον τρόπο και οι απαραίτητες κοινόχρηστες εκτάσεις θα έρχονταν στο Δήμο αλλά και τα έργα θα γίνονταν με βάση τις προτεραιότητες που θα έβαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς την επιβάρυνση του Δημοτικού Προϋπολογισμού ούτε με ένα Ευρώ.
Δυστυχώς για το Μαρούσι αυτή η ευκαιρία χάθηκε με ευθύνη των Κυβερνήσεων της ΝΔ και προηγουμένως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των δημοτικών αρχών Αμπατζόγλου και Πατούλη που συντάχθηκαν με τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που τους στήριξαν.
                                                                             29-9-2020 
                                      ​——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙
                                         € « » ●► $ ▲▼◄► € € $$ € € ◄ ►▲▼► ◄● « » €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου