Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Σήμερα 13 & αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου, η «25η Εθελοντική Αιμοδοσία» Δήμου Αμαρουσίου

           «Δίνω Ζωή… Είναι στο Αίμα μου»  
 Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.
Η 25η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες :
►Τρίτη 13 Ιουνίου από τις 9:00- 13:30
►Τετάρτη 14 Ιουνίου από τις 14:00 - 19:30
Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.
Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος  της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών για συμμετοχή στην 25η εθελοντική αιμοδοσία σημειώνοντας:
«Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς κι αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Προσφέροντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας, σε μία ανώδυνη διαδικασία προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ζωή, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και σε αυτή την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.»
Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου