Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Την Πέμπτη η Μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού στο Μαρούσι

Γινόμαστε συμμέτοχοι του οδοιπορικού για την καθιέρωση του Δήμου Αμαρουσίου ως Παγκόσμιου Κέντρου Τουρισμού Υγείας - Άθλησης και Επιχειρηματικότητας, σε συνδυασμό με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων
Ανοικτό προσκλητήριο σε όλους τους συμπολίτες, αλλά και τους πολίτες από όλο το Λεκανοπέδιο να γίνουν συμμέτοχοι στο μεγάλο και με ιδιαίτερο συμβολισμό καλλιτεχνικό γεγονός, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ, στην Ολυμπιακή Αγορά (Στοά Καλατράβα - ΟΑΚΑ), απηύθυνε ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ  κ. Γιώργος Πατούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την επικεφαλής του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δημοτική Σύμβουλο Λυκόβρυσης - Πεύκης  κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Την ημέρα αυτή, 300 παιδιά επί σκηνής θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα μοναδικό μουσικό υπερθέαμα , με την καθοδήγηση του Γιώργου Χατζηνάσιου, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.
«Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση που σηματοδοτεί για την πόλη μας την έναρξη μιας συγκροτημένης προσπάθειας, που στόχο έχει να αναδείξει το Μαρούσι ως Παγκόσμιο Προορισμό Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας», σε συνδυασμό με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.  

«Είναι μια προσπάθεια- σημείωσε-  που αναδεικνύει το όραμα , την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, αλλά και της τοπικής μας κοινωνίας,  να πάμε κόντρα στην απαισιοδοξία και τη μιζέρια που χαρακτηρίζει την εποχή μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του Αμαρουσίου.
Μιας πόλης που πέραν του προαστιακού της χαρακτήρα, αποτελεί όπως όλοι γνωρίζουμε ήδη επιχειρηματικό μητροπολιτικό κέντρο των βορείων προαστίων. Παράλληλα, στα όρια του Αμαρουσίου λειτουργούν από 2500 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Τα πιο μεγάλα εμπορικά κέντρα της χώρας που προσελκύουν κάθε χρόνο πάνω από 15.000.000 επισκέπτες, αλλά και μικρές επιχειρήσεις που προσφέρουν στους επισκέπτες του Αμαρουσίου ποιοτικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες
Στο Μαρούσι βρίσκονται οι  πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας , οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας αλλά και σημείο αναφοράς στη σύγχρονη αθλητική ιστορία του τόπου μας.
Τέλος , στην πόλη μας βρίσκονται οι πιο σύγχρονες ιδιωτικές μονάδες υγείας, στελεχωμένες από τους πιο ικανούς επιστήμονες που διαθέτει σήμερα η χώρα μας.»
Αναφερόμενος στην νέα αναπτυξιακή πρωτοβουλία, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «το Μαρούσι μπορεί να γίνει πόλη που θα προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, 12 μήνες το χρόνο.
Είναι η δική μας αναπτυξιακή προσέγγιση, η δική μας πρόταση εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν τα περιμένουμε όλα από το Κράτος, αλλά ενεργοποιούμαστε ως Δήμος. Δημιουργούμε συνέργειες και συνεργασίες , φιλοδοξούμε να δώσουμε επαγγελματική διέξοδο στη νέα γενιά της πόλης μας και όχι μόνον.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέα εισοδήματα και να κρατήσουμε στη χώρα τη νεολαία μας. Θέλουμε να σταματήσει η μετανάστευση κι αυτό θα γίνει μόνον αν δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Κι αυτό απαιτεί σοβαρότητα, σχέδιο κι επενδύσεις. Δημιουργούμε στο άμεσο μέλλον το κατάλληλο περιβάλλον για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές συμμαχίες πάνω στους τρεις αυτούς άξονες. Ιατρικός Τουρισμός, Αθλητισμός και Επιχειρηματικότητα.»
Η καλλιτεχνική εκδήλωση όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου «αποτελεί την απαρχή μίας σειράς εκδηλώσεων επί του σχεδιασμού μας, που θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.» 
Η επικεφαλής του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ , Δημοτική Σύμβουλο Λυκόβρυσης - Πεύκης  κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στην τοποθέτησή της επεσήμανε:
«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή αισιοδοξίας, ελπίδας και γόνιμων ιδεών που πραγματοποιείται συμβολικά στο χώρο της Ολυμπιακής Αγοράς και σηματοδοτεί το μέλλον. Ένα μέλλον που οραματιζόμαστε ως Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων με αναπτυξιακή προοπτική σε κοινωνικό, επαγγελματικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Μια νέα φιλοσοφία αρχών και θέσεων του Ομίλου μας, που ταυτίζεται με την ίδια την εξέλιξη της κοινωνίας, στοχεύοντας στην θέσπιση ενός ευρύτερου φάσματος κοινών συλλογικών συνεργιών για την Παιδεία, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό & τον Ανθρωπισμό.
Θέλουμε να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά στα ιδεώδη του Πολιτισμού μας και να δημιουργήσουμε την ελπίδα ότι ως χώρα, ως δήμοι, ως κοινωνίες μπορούμε να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.»
Η παρουσία όλων και του καθενός ξεχωριστά θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης σε μια προσπάθεια που αναδεικνύει το πρόσωπο της Ελλάδας της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης.
Αναδεικνύει την ισχυρή βούληση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της κι επενδύει  σε τομείς της οικονομίας, που μπορούν να οδηγήσουν στην αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας μας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο (είσοδος ελεύθερη), ενώ την παρουσίαση θα έχει ο γνωστός παρουσιαστής κ. Νίκος Παπαδάκης.
Συμμετέχουν οι παιδικές χορωδίες:
Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου)
Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου - Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού)
ConAnima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου