Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ενωτικό μήνυμα Πατούλη για τη διεκδίκηση μεγάλων έργων & ουσιαστικών παρεμβάσεων στο Μαρούσι

Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην περίπτωση του Mall       
Την ένωση όλων των δυνάμεων της πόλης, χωρίς κομματικές ταυτότητες για τη διεκδίκηση από την Κεντρική Εξουσία όλων όσων  διαχρονικά οφείλει στο Μαρούσι, ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, στην οποία συζητήθηκε παρουσία των μελών της και εκατοντάδων πολιτών «η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου – Τμήμα Π.Ε. 6 και 17 του Γ.Π.Σ. Δήμου Αμαρουσίου».
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μέσα από μία σύντομη ιστορική  αναδρομή, αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα που «βίασαν» και  «λεηλάτησαν» το Μαρούσι, με διαδικασίες χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία, όπως είναι η Αττική Οδός και οι κτιριακές δομές γύρω από το ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα την τσιμεντοποίηση της πόλης και την ανεπανόρθωτη ατμοσφαιρική και περιβαλλοντική επιβάρυνσή της.
«Όταν ξεπερνάς την πρόληψη και πας στην ασθένεια όπως συμβαίνει στην παρούσα φάση, τότε ο στόχος είναι η καλύτερη θεραπεία της ασθένειας υπογράμμισε ο κ. Πατούλης. 
Αναφερόμενος στη απαντητική επιστολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, τόνισε ότι στην επιστολή δεν γίνεται κανένας λόγος και δεν υπάρχει καμία απάντηση για τις παρεμβάσεις που αιτηθήκαμε στον κ. Υπουργό και τις οποίες έχει ανάγκη η πόλη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
«Στείλαμε επιστολή στον κ. Υπουργό, τον οποίο καλούσαμε να παραχωρήσει το Δημόσιο στο Δήμο Αμαρουσίου όλες τις Χ.Ε.Υ. που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, παράλληλα με τους πόρους που απαιτούνται για να διαμορφωθούν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής, μία παρέμβαση που ακολουθεί το πετυχημένο παράδειγμα της παραχώρησης των παραλιών από το ΕΤΑΔ στους Δήμους του παράλιου μετώπου της Αττικής
Όπως, και  το χώρο της Κεραμικής, για τον οποίο έχομε κάνει πρόταση προφορική και γραπτή και ότι άλλο αφορά σε κοινόχρηστους χώρους να αποδοθούν στην πόλη, ούτως ώστε να μπορέσουμε να απαλύνουμε το περιβαλλοντικό ισοζύγιο».:
«Από αυτό το βήμα - τόνισε - στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση να μην παίξει κανείς με το Μαρούσι.Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι στο εν λόγω Υπουργείο έχει αρχίσει ο παραγοντισμός. 
Σε όμορους Δήμους που θεωρείται ότι επλήγησαν από τη λειτουργία του Mall σχεδιάζεται να αποδοθούν ανταποδοτική τέλη, με στόχο την υλοποίηση έργων κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όταν δεν απαντούν επί της ουσίας στην επιστολή μας για τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη το Μαρούσι, στο οποίο βρίσκονται οι κτιριακές υποδομές και δέχεται την επιβάρυνση στο περιβάλλον και την  κυκλοφορία.
Ο κ. Υπουργός θεωρώ είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων και όλων των Δήμων» επεσήμανε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας: 
«Εάν ο κ. Σκουρλέτης δεν θέλει να γίνει συνένοχος με τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου να δώσει αυτά που πρέπει στο Μαρούσι».      
Θέτοντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε ότι αυτές θα κινηθούν προς δύο άξονες και θα έχουν διαχρονικά χαρακτήρα:
 Τόσο προς τον επενδυτή, όσο και προς την Κεντρική Εξουσία, ώστε τα επόμενα χρόνια στις όμορες γειτονιές της πόλης προς το ΟΑΚΑ, να γίνουν μεγάλα έργα, ουσιαστικών υποδομών, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επίσης να αποδοθούν οι Χ.Ε.Υ., ο χώρος της Κεραμικής, και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι  για την κατασκευή γηπέδων, παρκινγκ και χώρων πρασίνου και αναψυχής.    
«Αφήνοντας πρωτίστως την κομματική ταυτότητα στο σπίτι μας να μιλήσουμε Μαρουσιώτικα και να διεκδικήσουμε στο ύψιστό βαθμό αυτά που η Πολιτεία χρωστά στην πόλη μας. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και σε ότι με αφορά, για αυτό που θα αποφασίσουμε θα απευθυνθώ όπου χρειαστεί, ακόμη και στον Πρωθυπουργό της χώρας» τόνισε απευθυνόμενος στους παριστάμενους.
Τέλος ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ελευθέριο Μαγιάκη, της ελάσσονος κ. Κωνσταντίνο Βλάχο, τους δημοτικούς συμβούλους, τα μέλη της Επιτροπής, συλλόγους και φορείς της πόλης για το εξαιρετικό κλίμα κα τις εποικοδομητικές απόψεις που εξέφρασαν και τις τοποθετήσεις τους, δηλώνοντας ότι «όλο μαζί ενωμένοι πέρα από ιδεολογικές αφετηρίες και αναφορές θα αγωνιστούμε, προκειμένου η πόλη μας να λάβει αυτά που δικαιούται και της οφείλουν.»                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου