Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

«Σκάνδαλο» με εμπλεκόμενους τους κ.κ. Μάριο Σαλμά & Γ. Πατούλη, βλέπει η Εφημερίδα των Συντακτών

               Τώρα «μιλούν» τα έγγραφα!!! 
Σε συνέχεια των αποκαλύψεων της «Εφ.Συν.» σχετικά με τα παραπεμπτικά που εξέδωσε ο πρώην υφ. Υγείας Μάριος Σαλμάς & ενώ μαίνεται η κόντρα με τον αναπληρωτή υπ. Υγείας Παύλο Πολάκη, νέα στοιχεία μέσω δημόσιων εγγράφων εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα αδειοδότησης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας του συγκεκριμένου ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, ιδιοκτησίας Αθανάσιου Αρβάλη, γαμπρού του νυν βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ.
Συγκεκριμένα, στις 19.2.2015 ο Γιώργος Πατούλης ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας υπογράφει τη βεβαίωση λειτουργίας του «ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου Αρθροσκόπηση-Υπερηχοτομογραφία Ε.Ε.».
Στην ανωτέρω εταιρεία, που συστεγάζεται με το ιδιωτικό ορθοπεδικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, λειτουργούν, βάσει της απόφασης 4775 του Ιατρικού Συλλόγου, δύο τμήματα: ένα για απεικονίσεις (υπερήχους) και ένα δεύτερο, διαγνωστικής αρθροσκόπησης με επιστημονικά υπεύθυνο τον ορθοπεδικό γιατρό Χρήστο Μαρκόπουλο.
Οπως προκύπτει από έγγραφα που παρουσιάζει  η «Εφ.Συν.», βάσει νόμου, φαίνεται ότι δεν επιτρέπεται σε διαγνωστικό κέντρο να πραγματοποιεί την ιατρική πράξη της διαγνωστικής αρθροσκόπησης
Πρόκειται για σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης καθώς όλοι οι ασθενείς του Μάριου Σαλμά κατευθύνονταν στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, το οποίο στη συνέχεια αποζημιωνόταν για τις υπερκοστολογημένες εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ.
Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο αθλητίατρος Σαλμάς δεν θα μπορούσε να αποζημιωθεί απευθείας από το Δημόσιο καθώς είχε κλείσει η λίστα των συμβεβλημένων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ την αναφερόμενη περίοδο. Η συγκεκριμένη υπόθεση όμως αποδεικνύεται πως είχε προκαλέσει ήδη ερωτήματα και υπηρεσιακό έλεγχο πολύ πριν έρθει στο φως της δημοσιότητας.
                                                                        Η αλληλογραφία
Εναν μήνα μετά την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και συγκεκριμένα στις 5.3.2015 η διεύθυνση Παροχών του ΕΟΠΥΥ με επιστολή της προς τον ΙΣΑ και το υπουργείο Υγείας ζητά διευκρινίσεις σχετικά με τη βεβαίωση λειτουργίας του συγκεκριμένου ιδιωτικού κέντρου, επισημαίνοντας πως δεν εντάσσεται στον ορισμό των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.
Στις 11.3.2015 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας απαντά επικαλούμενος τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ, το Π.Δ. 84/2001 και την υπουργική απόφαση Μ. Βορίδη, την οποία κρίνει απολύτως νόμιμη.
Στις 27 Απριλίου 2015, η γενική διεύθυνση του υπουργείου Υγείας με επιστολή προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (το οποίο είχε γνωμοδοτήσει θετικά για την ένταξη της συγκεκριμένης πράξης στο κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο) διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ΙΣΑ και ζητά από την Ολομέλεια του ΚΕΣΥ να γνωμοδοτήσει εκ νέου καθώς παρουσιάζονται προβλήματα.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου στο έγγραφό του επισημαίνει πως βάσει των τελευταίων τροποποιήσεων (που δεν αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος) του Π.Δ. 84/01, «προκύπτει πως δεν υφίσταται ως ιδιωτικός φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας “διαγνωστικό εργαστήριο αρθροσκόπησης”. Το ιδιωτικό ιατρείο (ορθοπεδικό) και το διαγνωστικό εργαστήριο (βιολογικών υλικών ή απεικονίσεων ή πυρηνικής ιατρικής) αποτελούν δύο διαφορετικές κατηγορίες ιδιωτικών φορέων, στις οποίες επιστημονικά υπεύθυνοι είναι γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων. Επομένως, σε ένα διαγνωστικό εργαστήριο δεν δύναται να είναι επιστημονικά υπεύθυνος “ειδικευμένος ορθοπεδικός”».
«Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το (χθεσινό)δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” σχετικά με τα πεπραγμένα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, αναδεικνύουν πως το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ήταν το “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «τα παραπάνω αναδεικνύουν την καταστροφή που επέφερε στη χώρα η διακυβέρνηση από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
»Αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο για τις ελλείψεις στην Υγεία είναι οι ίδιοι που πλιατσικολόγησαν το Δημόσιο έχοντας μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση συγγενών και φίλων. Τι έχει να πει άραγε για όλα αυτά ο διαπρύσιος θιασώτης της διαφάνειας, πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης; Αναμένουμε εξηγήσεις».
                                                                  € ●   ♦   ■  « » ►
                                                      Συντάκτης:Κώστας Ζαφειρόπουλος
                                                               ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου