Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ιδρυμα


Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις δύο εργαζομένων στο Σικιαρίδειο πραγματοποίησαν χθες, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η Όλγα Σιάντου, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος με θέμα την ανάκληση των απολύσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, «πρότυπο στην Ειδική Αγωγή» κατά την κυβέρνηση, που στη διοίκησή του η πλειοψηφία του ΔΣ και ο πρόεδρος του διορίζονται από την κυβέρνηση, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην απόλυση δυο εργαζομένων που ήταν άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία του ιδρύματος.
Μόνο σε πέντε χρόνια η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της συρρίκνωσης υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα:
Να μειωθούν οι ώρες παραμονής των παιδιών με νοητική στέρηση στο ίδρυμα από 6 σε 3 ώρες.
Οι εργαζόμενοι από 80 έχουν φτάσει τους 25!
Τα παιδιά που εξυπηρετούνταν στο Σικιαρίδειο από 200 έχουν μειωθεί σε 60.
Την ίδια στιγμή η Διοίκηση επιδιώκει να εκδιωχθεί από το χώρο το μοναδικό δημόσιο Ειδικό Σχολείο της περιοχής, ενώ να σημειωθεί ότι η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει το Σικιαρίδειο αποτελεί φιλέτο για μεγάλα συμφέροντα της περιοχής.
Μήτρα των παραπάνω εξελίξεων αποτελεί η συνολικά τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, με κύριο χαρακτηριστικό την υποχρηματοδότησή της, η οποία αποτελεί το Δούρειο Ίππο γιατη μετακύλιση των ευθυνών του κράτους για αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν Ειδική Αγωγή σε ΜΚΟ, ιδιώτες & «ευεργέτες».
Όσο τα κέντρα είναι στα χέρια των εκάστοτε διοικήσεων και η βιωσιμότητά τους θα εξαρτάται από ευρωπαϊκά κονδύλια, την προαίρεση του κράτους, της περιφέρειας ή των χορηγών/«φιλανθρώπων» θα προκύπτουν τέτοια ζητήματα συνεχώς.
Σ' αυτό το φόντο, κάθε απόλυση, κάθε απλήρωτος εργαζόμενος, κάθε γονιός του οποίου δεν καλύπτονται οι ανάγκες του και του παιδιού του πρέπει να παλέψει για δημόσιες και δωρεάν δομές Ειδικής Αγωγής υψηλών προδιαγραφών, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης που ανοίγει την όρεξη για κέρδος, να διεκδικήσει μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, βοηθητικού και ειδικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

                                                                  ΠΗΓΗ:www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου