Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Γ. Πατούλης: «Στα ζητήματα της Υγείας δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες »

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ βασιζόμενο  σε δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας περί εμπλοκής του Προέδρου της «Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος»και του «Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών» Γιώργου Πατούλη, σε υπόθεση που αφορά την βεβαίωση λειτουργίας διαγνωστικού εργαστηρίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
1Για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τη νομιμότητα της έκδοσης άδειας λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση ο «Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών»
η οποία αναφέρει πλήρως τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ορθότητα της συγκεκριμένης πράξης.
2Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, αποτελεί σταθερή θέση του Προέδρου του «Ι.Σ.Α» Γ. Πατούλη ότι στα ζητήματα της υγείας, δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες αλλά άνθρωποι.
3Αυτό που ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τεκμηριωμένη κριτική που ασκείται από τον Γ. Πατούλη, στην πολιτική υγείας που εφαρμόζει η σημερινή Κυβέρνηση. 
Αντί όμως να ενοχλούνται από την κριτική αυτή, θα έπρεπε να ασχολούνται με την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από τη διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.
Από τον αποκλεισμό χιλιάδων ανασφάλιστων συμπολιτών μας από το δημόσιο σύστημα υγείας. 
Από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες υποδομές υγείας και τη διαρκή υποχρηματοδότηση του συστήματος. 
Από την ανυπαρξία υγειονομικού υλικού , φαρμάκων και εμβολίων και τις κλειστές Μ.Ε.Θ., που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. 
Αν στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν φιλότιμο, θα ζητούσαν συγγνώμη από τους πολίτες για το κατάντημα που έχει οδηγήσει τη δημόσια υγεία η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, είναι να υβρίζει και να συκοφαντεί όσους επισημαίνουν την επιστημονική και πολιτική της ανεπάρκεια. 
Ανεπάρκεια που πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από δήθεν σκάνδαλα, ούτε από τις γνωστές ύβρεις του αναπληρωτή υπουργού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου