Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Εισπράκτορας των Δανειστών, η αθλία κυβέρνηση των Αριστερών Μορμολυκείων

Νέους φόρους 2,5 δισ. ευρώ φέρνει ο προϋπολογισμός για το 2017!!!
Πρόσθετους φόρους, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές 
και μειώσεις στις συντάξεις συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ 
(εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ από φόρους) προβλέπει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για το 2017, με στόχο την επιστροφή σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,7%.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια 
να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αυτού του σκληρού μείγματος πολιτικής για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, 
έχει εγγράψει στο προσχέδιο κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ για δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας & της παιδείας.
Το παραπάνω ποσόν όχι μόνο δεν αντισταθμίζει τις συνολικές απώλειες 
από τους νέους φόρους, τις εισφορές και τις μειώσεις στις συντάξεις, αλλά δεν έχει και την έγκριση της τρόικας. 
Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, το κονδύλι των 300 εκατ. ευρώ προκύπτει 
από την εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου για υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το ΥΠΟΙΚ προέβλεπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα διαμορφωθεί κοντά στο 2% του ΑΕΠ, έναντι μνημονιακού στόχου για 1,75% του ΑΕΠ. 
Με βάση την εκτίμηση αυτή, η κυβέρνηση αποφάσισε να διοχετεύσει 300 εκατ. ευρώ για κοινωνική πολιτική, «ρίχνοντας» την πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,8% του ΑΕΠ.
Παρ’ όλα αυτά, τόσο το κονδύλι των 300 εκατ. ευρώ όσο και οι συνολικές προβλέψεις του προσχεδίου δεν έχουν το «πράσινο φως» της τρόικας, αλλά ούτε και τη διατυπωμένη αντίρρησή τους, ωστόσο, όλα θα κριθούν στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και οι τελικές προβλέψεις θα ενσωματωθούν στο κείμενο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί έως τις 21 Νοεμβρίου, αλλά και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ποιοι θα σηκώσουν τα νέα φορολογικά «βάρη»
Το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής του 2017 θα προέλθει από την αύξηση της έμμεσης –κυρίως– φορολογίας και συγκεκριμένα κατά 1,46 δισ. ευρώ. 
Οι αυξήσεις θα προκύψουν σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση. 
Παράλληλα, υψηλότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις και για τα εισοδήματά τους, καθώς αναδιαμορφώθηκε η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, ενώ αυξήθηκαν παράλληλα και τα ποσά της εισφοράς αλληλεγγύης.
Παρ’ όλα αυτά, τα οικονομικά στοιχεία για το 2017 δεν δείχνουν αισιοδοξία, καθώς ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φαίνεται ανέφικτος, ενώ απομένει να αποδειχθεί στην πράξη και η πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας στο 22,4% το επόμενο έτος, από 23,5% που αναμένεται να κλείσει φέτος.
Νέοι φόροι ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις
Πρόσθετους φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν και οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις, με βάση τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό για το 2017, ενώ στο ταμείο του κράτους θα εισέλθουν έσοδα, τα οποία δεν θα ξεπεράσουν τα 1,83 δισ. ευρώ.
Ο προϋπολογισμός για το 2017 περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις αρκετά από τα οποία τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο του νέου έτους, ενώ άλλα εφαρμόζονται ήδη από το δεύτερο μισό του 2016. 
Οι φόροι του 2017 όπως προκύπτει από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα προέλθουν από τη φορολογία εισοδήματος μετά τις αναπροσαρμογές των συντελεστών, καθώς και από τα καύσιμα, τον καφέ, το Ιντερνετ και τη σταθερή τηλεφωνία.
                                        ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:  FORTUNEGREECE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου