Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΚΑ, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου!

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατά της ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αθλητικών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), μέσω της ένταξής τους στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου με εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη  εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ κατά της ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αθλητικών Εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα όρια της πόλης, μέσα από την ένταξη τους στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Στο ΨHΦΙΣΜΑ μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών, υπηρετώντας το συνολικό αναπτυξιακό όραμα της χώρας.
Και όχι να ξεπουληθούν από την «πίσω πόρτα» μέσω των γνωστών σχεδίων παραχώρησης για 100 χρόνια, που κάποιοι προωθούν στο βωμό της δήθεν εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος:
                                                      ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου,ανήκουν στους πολίτες
Δεν θα επιστρέψουμε το ξεπούλημά τους, στο βωμό της
εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους
Ο Δήμος Αμαρουσίου και η σημερινή Δημοτική Αρχή εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων να συμπεριληφθούν οι Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα όρια της πόλης, στην εταιρεία holding που δημιουργείται με σκοπό τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.
Ως Δήμος έχουμε εκφράσει από το 2007 την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένου σχέδιο αξιοποίησης (αθλητικής, τουριστικής, οικονομικής) για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο του Αμαρουσίου. Ένα σχέδιο που:

Θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη να παραμείνουν «ζωντανές» οι εγκαταστάσεις χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι, σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, όπου και η πολύτιμη αυτή περιουσία του ελληνικού λαού ουσιαστικά «μαραζώνει» αλλά και οι φορολογούμενοι πληρώνουν την απαξίωσή της
Θα συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του η Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της οποίας δεν είναι δυνατόν να υπάρξει βιώσιμη λύση
Θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση των δημοτών του Αμαρουσίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις
►Δεν θα αναιρείται ο βασικός χαρακτήρας του ΟΑΚΑ, που είναι η φιλοξενία αθλητικών γεγονότων και η ενθάρρυνση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού
Οι Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προς όφελος των πολιτών, υπηρετώντας το συνολικό αναπτυξιακό όραμα της χώρας.
Κι όχι να ξεπουληθούν από την «πίσω πόρτα», μέσω των γνωστών σχεδίων παραχώρησης για 100 χρόνια που κάποιοι προωθούν,  στο βωμό της δήθεν εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.
Λέμε ΝΑΙ στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, με σχέδιο & διαφάνεια, αλλά ΟΧΙ στο ξεπούλημα του.
Όχι στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του Ο.Α.Κ.Α...
Κρατική χρηματοδότηση και ενίσχυση του ερασιτεχνικού μαζικού λαϊκού αθλητισμού.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα του Ο.Α.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου