Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας από τους υποστηρικτές του απόλυτου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας!

Η Αλήθεια για την οικοδομική άδεια στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν όσα μέλη έχουν απομείνει στη Δημοτική Παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, σχετικά με το ζήτημα της οικοδομικής άδειας που νόμιμα εξέδωσε η Πολεοδομία Αμαρουσίου για το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, που πωλήθηκε έναντι πολύ χαμηλού τμήματος σε ιδιώτη επενδυτή, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, πολιτικά και οικονομικά έκθετη για την παραχώρηση του ακινήτου στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, είναι η σημερινή Κυβέρνηση που διόρισε τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν ακόμη τις επιλογές αυτής της Κυβέρνησης. 
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι υπεύθυνη που το συγκεκριμένο ακίνητο δεν παραχωρήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου και τους κατοίκους της πόλης, όπως διεκδικεί η σημερινή  Διοίκηση του Δήμου, αλλά πουλήθηκε σε ιδιώτη. 
Η διορισμένη από τη σημερινή Κυβέρνηση διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι υπεύθυνη για το ότι δεν έχουν ακόμη παραχωρηθεί στο Δήμο και τους συμπολίτες μας τα άλλα δύο ΧΕΥ, σε Κύμης και Κηφισίας, καθώς και το ακίνητο των Κεραμιστών στην Κηφισίας. 
Αντί λοιπόν τα στελέχη της παράταξης της αντιπολίτευσης να στραφούν κατά των επιλογών της Κυβέρνησης που  στηρίζουν, στρέφονται υποκριτικά εναντίον της σημερινής Δημοτικής Αρχής της πόλης. 
Ο λόγος, προφανής, να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Δεύτερον, η υπογραφή από τον Υπουργό μιας γνωμοδότησης κάποιου τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί νομικά τετελεσμένα προς όφελος του Δημοσίου. 
Είναι ολοφάνερο οτι αν ήθελε ο Υπουργός ΥΠΕΝ κ. Σκουρλέτης να ακυρώσει την πώληση του ΧΕΥ της Νερατζιώτισσας , αλλά και των υπολοίπων ακινήτων του Δημοσίου, δεν θα ψήφιζε την Κυριακή το βράδυ τη σύσταση του Ταμείου Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. 
Το ενδιαφέρον του Υπουργού αλλά και των υποστηρικτών του είναι υποκριτικό. 
Αδιαφορούν για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας. 
Ο καυγάς με το ΤΑΙΠΕΔ γίνεται για το πάπλωμα, για το ποιος δηλαδή θα έχει τον πρώτο λόγο στο ξεπούλημα της δημόσιας γης. 
Είναι ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ μεταξύ δυο διαφορετικών εσωκομματικών πόλων, είναι ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συντρόφων με αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα. 
Σε αυτή την εσωκομματική έριδα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου παίρνουν το μέρος του Υπουργού. 
Τους κατοίκους όμως του Αμαρουσίου δεν τους ενδιαφέρουν τα συντροφικά καυγαδάκια, αλλά να παραδοθούν τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκονται στα όρια του προαστίου μας, στο Δήμο. 
Και να μετατραπούν στη συνέχεια σε κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και πρασίνου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο οποίο ως πόλη έχουμε συνεισφέρει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ. 
Αυτή είναι η πρόταση του Δήμου και του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
Τρίτον, αν ήθελε ο κ. Υπουργός ΥΠΕΝ να αφαιρέσει νόμιμα από τον ιδιώτη επενδυτή το δικαίωμα να εκδώσει οικοδομική άδεια, μπορούσε εύκολα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα καταργούσε τις χρήσεις γης που προέβλεπε το διάταγμα Ταγαρά που πρώτη από όλους κατήγγειλε η Διοίκηση Πατούλη. 
Φαίνεται όμως ότι είναι ευκολότερα τα καταγγελτικά λόγια για τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από το να ασκούν πολιτική πίεση στα στελέχη της φιλικής προς αυτούς κυβέρνησης. 
Τους είναι πιο εύκολο να καταγγέλλουν τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου επειδή η Πολεοδομία εξέδωσε νόμιμα άδεια για την κατασκευή κτιρίου γραφείων στο ακίνητο του ΧΕΥ, από το να καταγγέλλουν αυτούς που διόρισαν τη σημερινή Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. 
Αντί να απαιτούν από το Δήμο και τις υπηρεσίες του να αγνοήσουν τους νόμους που ακόμη ισχύουν, ας ζητήσουν από την φιλική προς αυτούς Κυβέρνηση την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Ας αφήσουν έστω για λίγο το φανταστικό, γεμάτο αυταπάτες κόσμο που ζουν, κι ας αντιμετωπίσουν την αλήθεια κατάματα. 
Φτάνει πια με τα ψέματα τους , αρκετή ζημιά κάνουν στην πόλη και την Πατρίδα μας.
Τέλος αντί να μιλούν για δικαίωση της δημοτικής τους παράταξης, ας μετρηθούν πρώτα μεταξύ τους, γιατί κάθε μέρα που περνά κι ένας σύντροφος τους εγκαταλείπει το πλοίο του συνδυασμού τους. 
Γυρνά την πλάτη σε όσους εξακολουθούν να επιβιώνουν πολιτικά στηριζόμενοι στο ψέμα και τη συκοφαντία. 
Θα έπρεπε να ντρέπονται, αντί να δηλώνουν δικαιωμένοι, με την απόφαση της Κυβέρνησης τους να κάνει τα χατίρια των δανειστών και να νομοθετήσει τη σύσταση του Ταμείου Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. 
Αν σε λίγους μήνες δουν ότι ξεπουλιούνται  μέσω του Ταμείου αυτού οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της πόλης μας, να μην τολμήσουν να ρίξουν την ευθύνη στη Διοίκηση του Δήμου. 
Υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι και όλοι όσοι στήριξαν ή στηρίζουν τις πολιτικές εκποίησης της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής γης ( μέσω της κατακόρυφης αύξησης της φορολογίας ), που προωθεί η σημερινή Κυβέρνηση .
Μαθήματα ειλικρίνειας και υποδείξεις από αυτούς που έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις και μιλούσαν για "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", "κατάργηση του ΕΝΦΙΑ""χορήγηση 13ης σύνταξης", "μείωση της φορολογίας"  κλπ , δεν δεχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου