Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Κορυφαίο ζήτημα για την πόλη μας, η τύχη του ΟΑΚΑ

Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ μετά την απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υποδομές, παρευρέθηκε σήμερα (25/5) η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού, συμμετέχοντας στη σχετική συγκέντρωση/ παρέμβαση των εργαζομένων και μελών της Ομοσπονδίας τους από άλλες εγκαταστάσεις του δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο.
Η Μαίρη Διακολιού δήλωσε τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους και στα μέλη της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας το αίτημά τους το ΔΣ να λάβει απόφαση  υπέρ της προστασίας του ΟΑΚΑ από τη διαδικασία ξεπουλήματος, ενάντια στις αποφάσεις της νεομνημονιακής Κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει το ενδιαφέρον των Μαρουσιωτων για την τύχη του Σταδίου που περικλείεται στην πόλη μας. 
Επανέλαβε:
ότι στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους με τους ίδιους όρους, συνθήκες και δικαιώματα.
ότι στηρίζει το αίτημα της διατήρησης και διεύρυνσης της χρήσης των υποδομών του ΟΑΚΑ  για τον αθλητισμό των λαϊκών οικογενειών όλων των ηλικιών, των Μαρουσιωτών, των κατοίκων των όμορων δήμων και του λεκανοπεδίου,
ότι θα παλέψει για  τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ, που διασφαλίζει τελικά  την προστασία των ελεύθερων χώρων του για την αναψυχή ποδηλατών, περιπατητών και το παιχνίδι των παιδιών, όπως συμβαίνει καθημερινά και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.
Δήλωσε σταθερά αντίθετη στα σχέδια της δήθεν αξιοποίησης όπως την εννοεί η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των λίγων ημέτερων κερδοσκόπων, εκπροσώπων του συστήματος και των κεφαλαίων τους.
Καλεί όλους να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που αύριο, 9 π.μ. θα κλείσουν συμβολικά την οδό Σπύρου Λούη στο ύψος της Α’ εισόδου του ΟΑΚΑ.
Σημειώνεται ότι στο ΔΣ. του ΟΑΚΑ συμμετέχει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ως εκπρόσωπος του Δήμου.
                                                                     Μαίρη Διακολιού
                                          Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                            Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου