Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Διεκδίκηση για παραχώρηση όλων των Χ.Ε.Υ. του Αμαρουσίου στο Δήμο

Στόχος η αναβάθμιση της καθημερινότητας & της ποιότητας ζωής των κατοίκων
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με στόχο την ενίσχυση του πράσινου ισοζυγίου της πόλης, προς όφελος των πολιτών.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πήρε ομόφωνη απόφαση, με την οποία διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, στο οποίο περιλαμβάνεται:
Η διεκδίκηση όλων των Χ.Ε.Υ. ιδιοκτησίας Δημοσίου,
που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου , με στόχο να δημιουργηθούν εκεί χώροι αναψυχής και πρασίνου προς όφελος των κατοίκων. 
Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί σημαντικά το «πράσινο» ισοζύγιο της πόλης , το οποίο έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα τα προηγούμενα χρόνια από τη μεταφορά  δραστηριοτήτων  που επιβάρυναν το Μαρούσι περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά , αλλοιώνοντας τον προαστιακό του χαρακτήρα.
Η δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου στα  Χ.Ε.Υ. θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του Πράσινου Ταμείου, στο οποίο ο Δήμος έχει εισφέρει πάνω από 60.000.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της εκπόνησης μελέτης, για την κάλυψη της Αττικής Οδού
σε σημεία που διέρχεται από τα όρια του Δήμου , με σκοπό τη δημιουργία άνωθεν αυτής ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, όπως έγινε στο αρχικό στάδιο κατασκευής της στους γειτονικούς Δήμους.
Μετά την εκπόνηση της μελέτης, θα διεκδικήσει ο Δήμος τη χρηματοδότηση της κατασκευής των κοινόχρηστων αυτών χώρων μέσα από το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020.
Στα πλαίσια της βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας στα όρια της πόλης και της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο Δήμος Αμαρουσίου ζητά από την Κεντρική Εξουσία την επέκταση και υπογειοποίηση της Λεωφόρου Κύμης, έργο που εφόσον υλοποιηθεί «θα ανακουφίσει» κυκλοφοριακά όχι μόνο το Μαρούσι, αλλά και τους όμορους Δήμους.
Ο Δήμος Αμαρουσίου απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να παραχωρήσει μέρος του ακινήτου που στεγάζεται σήμερα, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η διάνοιξη της οδού Αρτέμιδος, η οποία αν ολοκληρωθεί θα βελτιωθούν κατακόρυφα οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή, που έχουν επιβαρυνθεί από τη λειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων.
Επίσης ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί το άνοιγμα του κοινόχρηστου χώρου της ΑΣΠΑΙΤΕ, που σήμερα είναι κλειστός στο κοινό, προκειμένου να υπάρξει μια ακόμη επιλογή αναψυχής και ψυχαγωγίας για τους κατοίκους του Αμαρουσίου.
Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γ Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου υποδηλώνει την ενότητα της πόλης μας να διεκδικήσει από την Κεντρική Εξουσία αυτά που το Μαρούσι δικαιούται. 
Η Πολιτεία μας χρωστά , αφού τα προηγούμενα χρόνια δικές της αποφάσεις αλλοίωσαν τον προαστιακό μας χαρακτήρα και επιβάρυναν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. 
Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση του Κράτους την παραχώρηση των Χ.Ε.Υ. στο Δήμο και στους πολίτες, καθώς και τη χρηματοδότηση μιας σειράς έργων , που θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. 
Επίσης, δεν ξεχνάμε ότι το Κράτος και το Υπουργείο Αθλητισμού «χρωστά» στο Μαρούσι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αφού αυτό που είχαμε παραχωρήθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή του 2004 για να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό το πάρκιγκ του ΟΑΚΑ για τις ανάγκες των vip επισκεπτών.  
Διεκδικούμε από τον κ. Κοντονή τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου γηπέδου ποδοσφαίρου, με βάση τις μελέτες που έχουμε ήδη καταθέσει και σε χώρο που ήδη έχουμε προτείνει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου