Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Αίτημα για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στο Α.Τ. Αμαρουσίου, υπέβαλε η Διοίκηση του Δήμου

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την δράση ατόμου φερόμενου ως «δράκου» του Αμαρουσίου τον οποίο κατάφερε και συνέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επ’ αφορμής του νέου αυτού περιστατικού εγκληματικότητας απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κο Τόσκα Νικόλαο στην οποία πρωτίστως συγχαίρει την άρτια εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά τονίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου προσκειμένου να είναι σε θέση να προστατευθούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα πρόσωπα και ιδιοκτησίες.
Η σχετική επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας, επαναφέρουμε το σημαντικό ζήτημα της ανάγκης ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στο ΑΤ Αμαρουσίου. 
Επ' αφορμής της σύλληψης του φερόμενου ως “δράκου” του Αμαρουσίου σήμερα 25.5.2016, η οποία δείχνει την άρτια εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία συγχαίρουμε διότι παρά τις τεράστιες ελλείψεις ανταπεξέρχεται στις περιστάσεις.
Υπενθυμίζουμε όμως, ότι τον τελευταίο καιρό, τα φαινόμενα έντονης παραβατικότητας και εγκληματικότητας έχουν πυκνώσει και ενταθεί στο Δήμο μας. 
Πέραν της ανωτέρω υπόθεσης, ειδικά αναφερόμαστε στη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Δήμο μας, καθώς και στη σφοδρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 5.5.2016 στο εμπορικό κατάστημα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Γιάννη Νικολαράκου, στο οποίο προκλήθηκαν εξαιρετικά σοβαρές ζημίες. 
Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε οργανωμένα, ενώ στη συνέχεια έγινε και ανάληψη ευθύνης, στοχοποιώντας προσωπικά και το Δήμαρχο Αμαρουσίου.
Δεδομένου ότι ο Δήμος μας είναι υπερτοπικό κέντρο, από το οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι και δεδομένου ότι όπως έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο μας, αποτελεί άμεση ανάγκη η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, προκειμένου να είναι σε θέση να προστατευθούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα πρόσωπα και ιδιοκτησίες.
                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου