Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει έξωση στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Σικιαρίδειου

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου κ. Αθανάσιο Γρίβα, ότι το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος ζήτησε από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο, να αποδεσμεύσουν το κτίριο που τους στεγάζει με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Θεωρώντας απαράδεκτη την απαίτηση αυτή εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιδρύματος ζητήθηκε άμεση συνάντηση με την διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση της Δημοτικής Αρχής σε μια τέτοια λογική και σε αυτού του είδους τους αιφνιδιασμούς.
Παράλληλα, ο Δήμος απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους διασφαλίζοντας την αδιατάρακτη και ομαλή λειτουργία των Ειδικών Σχολείων που εκπαιδεύουν και διαπαιδαγωγούν αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία μαθητών, στηρίζοντας και το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων.
Για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και το Δήμαρχο Γ. Πατούλη,  η λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο κτίριο που σήμερα στεγάζονται,  δεν μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου όλα αυτά τα χρόνια ανταποκρίνεται με απόλυτη συνέπεια στις υποχρεώσεις του απέναντι στις ανάγκες του Σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα αλλά και προχωρώντας σε αναγκαίες παρεμβάσεις όποτε μας ζητήθηκε.

Την ίδια συνέπεια θα επιδείξουμε και στο μέλλον και παράλληλα  θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Η δημοτική αρχή ήταν πάντα δίπλα και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ειδικά σχολεία και θα συνεχίσει την στήριξή τους με κάθε τρόπο αντιμετωπίζοντας όπως έκανε μέχρι τώρα και τις λειτουργικές δαπάνες αλλά και όποιες ανάγκες προκύπτουν κάθε φορά κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Η ευαισθησία του Δημάρχου στις ιδιαιτερότητες και στα προβλήματα του νευραλγικού χώρου της ειδικής αγωγής είναι δεδομένη, στοιχείο το οποίο αποδείχθηκε περίτρανα μέσω των αγώνων που έδωσε ο ίδιος προσωπικά πριν τρία χρόνια με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας τόσο του ειδικού Δημοτικού Σχολείου, όσο και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.
Τέλος, ο Γ. Πατούλης ανέφερε κατηγορηματικά ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει έξωση στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Σικιαρίδειου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου