Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Στις 5:30 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Η κυβέρνηση φέρνει, για μία ακόμα φορά, με τις ίδιες απαράδεκτες κατ’ επείγουσες διαδικασίες που κατήγγελλε ως αντιπολίτευση, αυτόματο μπαλτά στο κεφάλι των εργαζομένων. 

Αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι είναι εχθρός του κινήματος, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων των αφεντικών και των συμμαχιών τους, με αποστολή να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους.
Ο αυτόματος "κόφτης" που νομοθετεί θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση νομοθετεί νέες μειώσεις στους μισθούς μας, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις.  
Πρόκειται για νέο 4ο μνημόνιο, με όσα ψέματα και αν το ντύνει η κυβέρνηση!
Παράλληλα τσακίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στους φόρους. 
Αυξάνει τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Αυξάνει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη. Σχεδιάζει να επιβάλει νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά.
Τα παίρνουν από τους πολλούς για να τα δώσουν στους λίγους. 
Ο νέος "αναπτυξιακός νόμος" προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε μεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση με χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας, επιδότηση του "επιχειρηματικού κινδύνου" - κάλυψη των ζημιών, νέο ζεστό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία από το "πακέτο Γιούνκερ".
Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους, να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! 
Δε νομιμοποιούμε ούτε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν, ούτε αυτά που επιχειρούν να ψηφίσουν. ►Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. 
Δε θα ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Ψηλά το κεφάλι! 
►Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός! 
Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, θα τους αντιμετωπίσουμε! 
Το τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι που ξεχύθηκε τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στις διαδηλώσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα μας γεμίζει δύναμη! 
Η απαξίωση του συρφετού εργοδοτικών, κυβερνητικών, οπορτουνιστών συνδικαλιστών και οι διαδηλώσεις τους φαντάσματα χωρίς διαδηλωτές, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι διαλέγουν τη δική τους μεριά, τη μεριά της τάξης τους. Παίρνουμε θέση στον ταξικό αγώνα!  
Απαντάμε στην αδράνεια! 
Κανένας μας να μη λείψει από τις μάχες που έρχονται! 
Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας και παλεύουμε παντού για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Ένα είναι βέβαιο, τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάπτυξη όπως υπόσχονται. Ψέματα λένε! Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από καθημερινό και δύσκολο αγώνα! 
Αν δεν τα ανατρέψουμε, αν δεν αναχαιτίσουμε την επίθεση το βαρέλι δεν θα έχει πάτο! 
Για να ανασάνουμε χρειάζεται συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. 
Αυτό το σύστημα είναι τόσο σάπιο που δεν μερεμετίζεται, δε φτιασιδώνεται, δεν γίνεται ανθρώπινο. Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες! 
Χρειάζεται αντεπίθεση τώρα! Αγώνας μέχρι τέλους για σχεδιάζουμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και να καρπωνόμαστε εμείς το πλούτο που παράγουμε!
                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου