Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Διεκδικούμε την αλλαγή του νόμου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό αίτημα την αλλαγή του νόμου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη 18 Μαίου έξω από την ΕΡΤ και διοργανώθηκε από επιτροπές κατοίκων από το Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, το Χολαργό - Παπάγου και τα Γλυκά Νερά Παιανίας, συμμετείχε αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ».
Οι αντιπρόσωποι από τις επιτροπές κατοίκων, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τους αγώνες που έχουν γίνει, ενάντια στις παράνομες τοποθετήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τα αιτήματα του κινήματος που συνοψίζονται στην άμεση αλλαγή του κάκιστου νομοθετικού πλαισίου που ισχύει.
Η μείωση των ορίων της επιτρεπόμενης ακτινοβολίας από τις κεραίες, που σήμερα είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερα από αυτά που ισχύουν στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και η θέσπιση του επιτρεπόμενου ορίου της απόστασης των κεραιών από σχολεία πάνω από τα 300 μέτρα είναι τα κυριότερα αιτήματα του κινήματος των πολιτών.
Η αγωνία  των κατοίκων για την υγεία τους είναι και δική μας αγωνία.
Ο αγώνας τους είναι ο οδηγός μας και ενώνουμε τη φωνή μας και συμπαρατασσόμαστε στις επιτροπές κατοίκων του Αμαρουσίου, που διεκδικούν:
Την ουσιαστική αλλαγή στο νομικό πλαίσιο για τα όρια της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, 
Την αλλαγή  της  διαδικασίας αδειοδότησης και λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και
Τον πλήρη επανασχεδιασμό της εγκατάστασης των κεραιών, που θα περιλαμβάνει και τις ήδη εγκατεστημένες.
Ο αγώνας για τον εντοπισμό και την αποξήλωση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που δρουν ερήμην των πολιτών, είναι δύσκολος και πολυδάπανος.
Ο εκπρόσωπος των κατοίκων Βριλησσίων, δήλωσε ότι ο Δήμαρχός τους ανέλαβε όλα τα δικαστικά έξοδα των κατοίκων κατά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.
Ο εκπρόσωπος των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής δήλωσε ότι ο Δήμαρχός τους με τις τρίμηνες αναστολές εγκατάστασης κεραιών τους έχει προστατεύσει με τον τρόπο του από δύο (2) επί πλέον κεραίες
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»  δηλώνει παρούσα και ανυποχώρητη και ζητά
►Τον πλήρη έλεγχο των φακέλων όλων των κεραιών για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία τους  
►Τον τακτικό έλεγχο της ακτινοβολίας, που εκπέμπουν και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων
 Αυστηρές κυρώσεις και αναστολή της λειτουργίας σε περιπτώσεις παραβάσεων
 Την κατοχύρωση της γνωμοδότησης των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους για την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών.
================================================================
Στη φωτογραφία η συντονίστρια της επιτροπής κατοίκων Νέου Τέρματος Αμαρουσίου κα Κάτσικα Καλλιόπη που ανέλαβε και την παρουσίαση της όλης συγκέντρωσης.
                                                            Μαρούσι 24 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου