Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Επιστρέφει στον Γ. Πατούλη τα «περί έλλειψης σεβασμού», η Μαίρη Διακολιού

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο κ. Δήμαρχος, με μία κίτρινη ανακοίνωση, διαστρεβλώνει πλήρως και εσκεμμένα το περιεχόμενο της δήλωσής μου, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, κατά την προσφιλή του συνήθεια. Ας αφήσουμε, λοιπόν τις ανούσιες προσπάθειες εντυπωσιασμού του κ. δημάρχου , κι ας μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας:
 Αλήθεια 1η: Είναι σαφές, ότι το γεγονός της δολοφονίας μίας άτυχης γυναίκας σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αμαρουσίου, δεν αποτελεί επ’ ουδενί στοιχείο σύνδεσης - άμεσης ή έμμεσης- της δημοτικής αρχής με το αποτρόπαιο έγκλημα, για το οποίο θλιβόμαστε όλοι.
Αλήθεια 2η: Είναι επίσης σαφές, ότι την σύγχυση την έχει ο κ. δήμαρχος, αφού απλή γνώση της ελληνικής αρκεί για να κατανοήσει κανείς ότι  η φράση «ο χώρος που προοριζόταν για τους Μαρουσιώτες, έγινε χώρος κάλυψης εγκληματικών ενεργειών»  δεν σημαίνει ότι το έγκλημα τελέστηκε στο δημοτικό χώρο. Όπου και αν τελέστηκε, η σορός κρύφτηκε εκεί.
Αλήθεια 3η:
Ασφαλώς, δεν θέλω να πω ότι αν ο χώρος είχε πράγματι αποδοθεί στους Μαρουσιώτες, δεν θα γινόταν το έγκλημα. Όμως, είναι βέβαιο, ότι ο δράστης δύσκολα θα επέλεγε τον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο, για να καλύψει την πράξη του, αν αυτός  ήταν φωταγωγημένος και είχε αποδοθεί σε δημόσια χρήση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. δημάρχου.
Αλήθεια 4η: Ο χώρος αυτός αρχικά φωτιζόταν και μετά … συσκοτίστηκε. Αυτό σημαίνει, ότι ανεξαρτήτως του εγκλήματος, η δημοτική αρχή δεν φρόντισε για  το ελάχιστο μέτρο ασφαλείας των πολιτών, ήτοι την φωταγώγηση του χώρου της. Γιατί κόπηκε το ρεύμα;
Αλήθεια 5η: Ο χώρος ήταν προσβάσιμος, παρά το γεγονός ότι δεν φωτιζόταν, με ό,τι αυτό σημαίνει για την επικινδυνότητά του για τους πολίτες, ανεξαρτήτως του εγκλήματος.
Και ένα ερώτημα: Θεωρώντας δεδομένη την επιλογή –και χωρίς να υπεισέλθω στην άποψή μου για την ορθότητά της- της εκμίσθωσής  του χώρου σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση,  γιατί  τουλάχιστον έως τη διενέργεια του διαγωνισμού ο χώρος δεν είχε δοθεί στους δημότες μας προς ελεύθερη χρήση;
Επιστρέφω, λοιπόν, στον κ. δήμαρχο τα «περί έλλειψης σεβασμού» και τον καλώ να πάψει να κάνει αυτό που κατηγορεί εμένα, να χρησιμοποιεί δηλαδή τη θλίψη και τον αποτροπιασμό όλων μας (και του ιδίου, ελπίζω) για τον τόσο βάναυσο χαμό μιας ανθρώπινης ζωής,  για να αποφύγει να απαντήσει, και ας μπει επιτέλους στην ουσία.
Μαίρη Διακολιού
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
mary.diakoliou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου