Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Διακόπηκαν οι εργασίες στο ΧΕΥ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ

Έκθετος ο Πατούλης και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου
 Με την υπ` αριθ. 114/2016 του Γ! Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε αποδεκτή και υπεγράφη από τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Π. Σκουρλέτη, γίνεται δεκτό ότι, αρμόδιο για την έκδοση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης επί οικοπέδου που πωλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά έχει παρακρατηθεί η κυριότητα του μέχρις εξοφλήσεως του τιμήματος από τον αγοραστή, είναι το Υπ. Περιβάλλοντος και όχι η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου.
Μετά από αυτό οι εργασίες κατασκευής κτιρίου γραφείων στο ΧΕΥ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΙΣΣΑΣ διακόπηκαν σήμερα 20/5/2016, ύστερα από αίτηση αναστολής που καταθέσαμε ενώπιον της ΥΔΟΜ Αμαρουσίου.
Η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη διότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα, στα τέλη του 2015, διατύπωσε την ίδια άποψη με αυτή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 
Ταυτόχρονα κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ που ξεπούλησε το οικόπεδο έναντι πινακίου φακής, αφού προηγούμενα είχαν αλλάξει και οι χρήσεις γης σε βάρος του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της περιοχής.
Με δημοσιεύσεις, συνέντευξη τύπου, δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, επαφές με τους κατοίκους της περιοχής προσπάθησε να πείσει τη Δημοτική Αρχή και την Υπηρεσία Δόμησης να μην προχωρήσουν στην έκδοση άδειας δόμησης για πολιτικούς αλλά και νομικούς λόγους, αλλά δεν εισακούστηκε.
Εισηγήθηκε έγγραφα στην Υπηρεσία Δόμησης και στον κ. Δήμαρχο να θέσουν ερωτήματα στις αρμόδιες κρατικές Αρχές πριν εκδώσουν την άδεια.
Κατά ανεξήγητο τρόπο δεν το έκαναν και στις 22.1.2016  εκδόθηκε η σχετική άδεια.
Να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι, προηγουμένως και μετά το θόρυβο που ξεσηκώσαμε, η διοίκηση Πατούλη απέσυρε από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή θέμα για αποδοχή δωρεάς 100.000€ από την αγοράστρια εταιρία προς τον Δήμο.
Επίσης ότι, συμπτωματικά, υπεύθυνη μηχανικός από πλευράς της εταιρίας είναι η κα Ξυράφη που ήταν και η μελετήτρια από πλευράς Δήμου για το Έργο της Ανάπλασης του Κέντρου αξίας 5εκ. € και της Πράσινης διαδρομής σε τρεις γειτονιές του Αμαρουσίου αξίας 2,5 εκ. €
Μαζί με κατοίκους της πόλης μας, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, συνεπείς στο πρόγραμμα  και τις διακηρύξεις μας, προσφύγαμε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ζητώντας την ακύρωση  της άδειας δόμησης, επικαλούμενοι ταυτόχρονα και πολλούς άλλους λόγους πλην του ανωτέρω.
Επίσης έχει κατατεθεί και αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την οριστική συζήτηση που θα συζητηθεί σύντομα. 
Πέρα από τις βαρύτατες υπηρεσιακές ευθύνες, εξ ίσου σοβαρές είναι και οι πολιτικές ευθύνες της διοίκησης Πατούλη.
Ένας χώρος 5 στρεμμάτων κινδυνεύει να μείνει χαβούζα στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης δίπλα από το Mall, όπως έχει ήδη συμβεί με το οικόπεδο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης.
Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να προβεί στην  άμεση ακύρωση της άδειας δόμησης του ΧΕΥ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ, να μην δεχθεί τις χρήσεις γης που δόθηκαν το Γενάρη του 2015 με το διάταγμα Ταγαρά, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, να απορρίψει την αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 20% που ενέκρινε το ΚΕΣΑ και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία τα δύο άλλα ΧΕΥ (Κύμης και Κηφισίας) και το ακίνητο των Κεραμιστών στην Κηφισίας.
Χωρίς πρακτικά μέτρα οι δηλώσεις για υπεράσπιση του συμφέροντος της πόλης της διοίκησης Πατούλη είναι προς κατανάλωση και πρακτικά αφήνουν στο απυρόβλητο τους εργολάβους και το ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου