Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Ιφιγένεια Συγγρού, μια ζωή ευποιΐας»...

«Ιφιγένεια Συγγρού, μια ζωή ευποιΐας», ήταν τίτλος της τιμητικής εκδήλωσης προς την Ιφιγένεια Συγγρού, που οργάνωσαν από κοινού το Ι.Γ.Ε.  & ο Σύλλογος των «Φίλων» του Δάσους Συγγρούη οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 25 Μαΐου στον Πύργο Συγγρού 
Οπως γνωστοποίησαν μέσω του ιστολογίου τους οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού «μία νέα συνεργασία μεταξύ των «Φίλων» του Δάσους Συγγρού και του Ι.Γ.Ε. ξεκίνησε» & αυτή είναι:
Η έρευνα για το έργο και την ζωή της μεγάλη αυτής ευεργέτιδας.
Το δύσκολο αυτό εγχείρημα, σημειώνουν,  ανέλαβε η κ. Παναγιώτα Ν. Μοσχονά «φίλη» του Δάσους Συγγρού, φιλόλογος, πρώην διευθύντρια αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης,έχει στο ενεργητικό της σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιευμάτων και είναι συγγραφέας ειδικής μονογραφίας με αντικείμενο τη ζωή και το έργο του εθνικού ευεργέτη Παναγή Βαλλιάνου, δωρητή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.
Μία πρόγευση από όλη αυτή την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί δόθηκε μάλιστα στην εν λόγω εκδήλωση 
Αρχικά τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου των «Φίλων» του Δάσους Συγγρού κα Χρ. Θεοδωρακοπούλου η οποία εξήγησε τους λόγους που ώθησαν τον σύλλογο να προβεί σε μια τέτοια τιμητική εκδήλωση.
Η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. Άννα Μαρία Γιάντση στο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τους «Φίλους» του Δάσους Συγγρού για την πρωτοβουλία & για την μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

Στην συνέχεια η κα Μοσχονά μέσα από την παρουσίασή της ανέδειξε το σπουδαίο έργο της μεγάλης ευεργέτιδας καθώς και κάποιες πτυχές της ζωής της. 
Η ομιλία της συνοδευόταν με σπάνιο φωτογραφικό υλικό της εποχής εκείνης.
Στην ομιλία του ο διευθυντής του Ι.Γ.Ε. Δρ. Γ. Μπαλωτής παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Ινστιτούτου ζωντανεύοντας μέσα σε λίγη ώρα τα 115 χρόνια ζωής και λειτουργίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί φορείς της τοπικής κοινωνίας. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου κ. Κάλιος, το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Αποφοίτων Αναβρύτων κ. Παπαπαναγιώτου, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αναβρύτων η κα Καραφέρη και από τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Του Σχολείου Αναβρύτων οι κυρίες Σωτηροπούλου και Παπαλοπούλου . Επίσης παρευρέθηκε ο τέως πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. κος Καζακόπουλος, και ο τ. υπουργός κος Α. Παπαληγούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου