Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Θα αντιταχθεί στις μνημονιακές πολιτικές η ΕΝΟΤΗΤΑ!!!

Να μη χάσει το ΟΑΚΑ το δημόσιο χαρακτήρα του 
Όχι στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών & την ιδιωτικοποίηση
Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή, δημόσιες υπηρεσίες στις μεταφορές, στις υποδομές, στον αθλητισμό και μελλοντικά την ενέργεια και το νερό μεταβιβάζονται στο Ταμείο Δημόσιων Συμμετοχών που μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ θα αποτελέσουν το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Στις δομές αυτές περιλαμβάνεται και το ΟΑΚΑ.
Όλες οι διεκδικήσεις της Τ.Α. για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για μαζικό αθλητισμό, πολιτισμό, παράλληλα με τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, παραμένουν ακόμα μέχρι σήμερα ανεκπλήρωτες.
Στο δήμο μας που το Golden Hall έχει ήδη παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα εδώ και μερικά χρόνια και το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας ήδη πουλήθηκε και ανοικοδομείται. 
Τον ΧΕΥ Κύμης(Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης), και τον ΧΕΥ Κηφισίας, το κτίριο της Κεραμικής στην Κηφισίας, οι δημόσιες εκτάσεις στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης, το κτίριο του Γραπτού τύπου στην Κηφισίας και το Υπουργείο Παιδείας είναι μερικά από τα δημόσια ακίνητα που φτιάχτηκαν με χρήματα του Ελληνικού λαού και τώρα κινδυνεύουν να παραδοθούν  έναντι πινακίου φακής στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. 
Σε αυτά προστίθεται τώρα και το Ο.Α.Κ.Α.
Η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» με βάση την Ιδρυτική της Διακήρυξη και το Πρόγραμμά της θα αντιταχθεί σε αυτές τις μνημονιακές πολιτικές. 
Σε αυτό τον αγώνα, θα αξιοποιούμε, όλες τις ρωγμές, όλα τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα και πρωτοβουλίες, με γνώμονα την υπεράσπιση της πόλης και το συμφέρον του Μαρουσιώτικου λαού. Αυτό κάναμε με τον Χ.Ε.Υ. Νερατζιώτισσας και προκαλέσαμε την σημαντικότατη διακοπή εργασιών, βρίσκοντας συμπαραστάτη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υπ.Εν), από το οποίο απαιτούμε να τηρήσει την ίδια συνεπή στάση μέχρι τέλους.
Η θέση μας είναι σαφέστατη:Να μην ιδιωτικοποιηθεί με κανέναν τρόπο το Ο.Α.Κ.Α.   
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να επισημάνουμε στο Μαρουσιώτικο λαό, την υποκρισία της Δημοτικής Αρχής που ενώ δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιταχθεί σε αυτές τις πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα μιλάει για «ξεπούλημα από την πίσω πόρτα», όταν μάλιστα ο κ. Πατούλης είναι μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.Α. επί σειρά ετών.
Αντίθετα ο κ. Πατούλης χρησιμοποιεί κατά γράμμα όλες τις μνημονιακές πολιτικές για να κατασκευάσει το γκαράζ της Ευτέρπης παραχωρώντας τη χρήση του για 29 χρόνια, φορτώνει στην πλάτη των Μαρουσιωτών την αστυνόμευση του Κέντρου έναντι 180.000€ το χρόνο, με το επιχείρημα ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει λόγω λιτότητας την επιχειρησιακή ικανότητα να την εξασφαλίσει. Τέλος σχεδιάζει και άλλα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς, όπως π.χ. την παραχώρηση του αθλητικού κέντρου «Σπύρος Λούης».
Απαιτείται κινητοποίηση όλων των κατοίκων του Αμαρουσίου, για να μην περάσει η παραχώρηση του ΟΑΚΑ και επιτέλους να διεκδικήσει η πόλη αυτά που έχασε στο όνομα της «Μεγάλης ιδέας» των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί ενώ έχουν περάσει δώδεκα (12) χρόνια από τη λήξη τους, ακόμα δεν πήρε τίποτα.
                                                                    ΜΑΡΟΥΣΙ 24 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου