Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το «Σικιαρίδειο» έστειλε επιστολή στους εκπαιδευτικούς, να το εγκαταλείψουν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς!

Προβλήματα λειτουργίας του «1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου» που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα Αμαρουσίου
Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα αποτελούν τη μεγαλύτερη δομή Ειδικής Αγωγής Δημόσιου χαρακτήρα που υπάρχει στο Βόρειο Τομέα της Αττικής, αφού σε αυτή φοιτούν πάνω από 60 μαθητές με ειδικές ανάγκες (αυτισμός, νοητική στέρηση, κινητικά προβλήματα, προβλήματα ακοής κ.ά.). 
Στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη των μαθητών από το προσωπικό του σχολείου, στο οποίο εκτός από τους εκπαιδευτικούς συμπεριλαμβάνονται λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, φυσικοθεραπευτής, νοσηλευτής, και ειδικό βοηθητικό προσωπικό που στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου πληροφορήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου(μέλη του Συλλόγου μας) ότι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα έστειλε επιστολή στις 23 – 5 – 2016 με την οποία καλεί το Δημόσιο Δημοτικό  σχολείο και νηπιαγωγείο να εγκαταλέιψουν το κτήριο που τους φιλοξενεί με τη λήξη της σχολικής χρονιάς (2015 -2016).
Δεν γνωρίζουμε τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος στην απόφασή του αυτή, όμως σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2012) που το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος επιχειρεί να εκβάλει από τους χώρους του το ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

Φαίνεται ότι για άλλη μια φορά χάρη στις πολιτικές των μνημονίων και στις περικοπές κοινωνικών δαπανών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των  τελευταίων ετών, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία γινόμαστε αποδέκτες των συνεπειών της κατάρρευσης των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα παιδείας και υγείας με αποτέλεσμα την εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή.

Αυτή τη φορά την πληρώνουν οι μαθητές – παιδιά με ειδικές ανάγκες το μέλλον των οποίων φαίνεται να μην ενδιαφέρει καθόλου την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, αφού η προτεραιότητά τους δεν είναι άλλη από την ικανοποίηση των δανειστών και του χρέους σε βάρος των αναγκών και δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτής της χώρας.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει ομόφωνα την πολιτική αυτή που απαξιώνει και καταργεί τη δημόσια Παιδεία και ιδιαίτερα την ειδική αγωγή.
 Απαιτούμε την άμεση επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ώστε να ανακληθεί η απόφαση του Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία τόσο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου όσο και του ειδικού Νηπιαγωγείου στους χώρους του Ιδρύματος.
Ζητάμε την παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου και τη συνδρομή του για το θέμα της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου  που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο  Ίδρυμα.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να παρέμβει με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.
Καλούμε το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος να προασπίσει και να σεβαστεί τα δικαιώματα των μαθητών του ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου  του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και όλους τους γονείς των μαθητών μας και τους συναδέλφους μας σε ενωτικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις και αντιδράσεις με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των αποφάσεων που αυτές υπαγορεύουν.

Δηλώνουμε ότι όπως πράξαμε και στο παρελθόν δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να κλείσει το Δημόσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου