Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών

Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ για το περιεχόμενο των όσων ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση όσον αφορά τα προαπαιτούμενα και το ασφαλιστικό και επηρεάζουν την Αυτοδιοίκηση
Εξετάζεται το ενδεχόμενο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των δημάρχων όλης της χώρας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ρυθμίζονται θέματα των ΟΤΑ καθώς και οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών τονίστηκε ότι τακτοποιεί διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους οι δήμοι, ενώ διατυπώθηκαν παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις για συμπληρωματικές και διορθωτικές διατάξεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο υπουργείο Εσωτερικών τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Το νομοσχέδιο θα επανέλθει  προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 1η Ιουνίου.
Ωστόσο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του για ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τελευταία από την κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο νόμο για τα προαπαιτούμενα αλλά στον νέο ασφαλιστικό νόμο.
Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση με την θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής της Γενικής Κυβέρνησης, με τον οποίο προβλέπεται περικοπή στις δαπάνες των   δήμων, και μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης,  όταν τα τελευταία  χρόνια  στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους έχει ήδη περικοπεί πάνω από 65%, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. 
Επίσης το ΔΣ της ΚΕΔΕ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου, όπως αυτή για παράδειγμα που αφορά στην πλήρη αναστολή καταβολής προσωπικής σύνταξης εν ενεργεία αιρετών, ακόμη κι αν υπηρετούν αμισθί το αξίωμά τους.
Το Δ.Σ. αποφάσισε το θέμα των τελευταίων ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν και αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. κι εφόσον κριθεί ότι χρειάζεται να προχωρήσει η ΚΕΔΕ σε έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, ώστε να τοποθετηθούν συνολικά οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις δυσμενείς για τον θεσμό εξελίξεις.
                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                      Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651,
                                         E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου