Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«Δεν υπάρχει καμία παράνομη χωματερή στο Μαρούσι», απαντά στην εφημερίδα των Συριζιστών(«ΕφΣυν»), η Διοίκηση του Δήμου

Στοχευμένα αναληθή δημοσιεύματα για το Δήμο Αμαρουσίου, την ημέρα που αποκαλύπτεται η ασυνέπεια της κας Δούρου
Στον Δήμο Αμαρουσίου δεν λειτουργεί καμία παράνομη χωματερή.
Αντίθετα, παραβίαση της νομοθεσίας θα διαπιστωθεί αν υπάρξει πραγματικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές, στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής. 
Και η ευθύνη για τα όσα παράνομα συμβαίνουν εκεί, έχει ονοματεπώνυμο, της Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρ. Δούρου.
●►Είναι εκείνη που στήριξε την εκλογή της λέγοντας ψέματα το 2014 στους κατοίκους του Γραμματικού, στους οποίους υποσχέθηκε ότι δεν θα γίνει ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. 
Και σήμερα, 4 χρόνια μετά, τους καλεί να σταθούν απέναντι σε εκείνην και τα ΜΑΤ κρατώντας μαύρες σημαίες, όταν παρά τα όσα έλεγε, θα ανοίξει το ΧΥΤΑ Γραμματικού.
●►Είναι εκείνη που αποκαλούσε προεκλογικά  «υγειονομική βόμβα» τον ΧΥΤΑ Φυλής, τον οποίο θα έκλεινε. 
Όμως επί των ημερών της όχι μόνον δεν παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οριστικού κλεισίματός του, αλλά αντίθετα τον επεκτείνει διαρκώς.
●►Είναι η κα Δούρου εκείνη που εδώ &  4 χρόνια καθυστερεί να υλοποιήσει ένα νέο, ρεαλιστικό  περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, αφού η ίδια ακύρωσε τον σχεδιασμό που ήδη υπήρχε.
●►Δεν είναι τυχαίο ότι στα συμπεράσματα της 12ης Πανελλήνιας Συνόδου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, υπάρχει η ντροπιαστική αναφορά για την Αττική, ότι «παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στον σχεδιασμό και την δημιουργία υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος όχι μόνο για την επίτευξη των στόχων αλλά και για την ασφαλή διάθεση τους».
Αντί λοιπόν η Περιφέρεια Αττικής να εκδίδει ανακοινώσεις ψευδούς περιεχομένου για το περιστατικό του εμπρησμού σε μισθωμένο ακίνητο του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο χαρακτηρίζει αναληθώς παράνομη χωματερή, ας φροντίσει η Διοίκησή της να τηρήσει την νομιμότητα.
Μαθήματα νομιμότητας και δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μας δίνει ούτε η κα Δούρου, ούτε ο αντιπεριφερειάρχης της.
Η αλήθεια για το περιστατικό του εμπρησμού
Όσον αφορά στο στοχευμένα ψευδέστατο δημοσίευμα της φιλο - κυβερνητικής εφημερίδας «ΑΥΓΗ», της 26.6.2018 με τίτλο «Επί μέρες σιγόκαιγε φωτιά σε παράνομη χωματερή στο Μαρούσι» και τα αντίστοιχα αναληθή δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ» & « ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», της ίδιας ημερομηνίας, θεωρούμε αναγκαίο για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1Στον συγκεκριμένο χώρο, επί της οδού Μεσογείων, ο οποίος μισθώνεται από τον Δήμο Αμαρουσίου έγινε εγκληματική ενέργεια εμπρησμού. 
Στον χώρο αυτό γίνεται προσωρινή εναπόθεση αποκλάδων και ογκωδών αντικειμένων, τα οποία συλλέγονται από τις γειτονιές της πόλης, με τη χρήση μικρών φορτηγών αυτοκινήτων και στην συνέχεια, για τον περιορισμό των δαπανών, μεταφορτώνονται σε μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα προς μεταφορά στο  ΧΥΤΑ ή το ΕΜΑΚ. Ξεκαθαρίζουμε ότι στον χώρο αυτό δεν εναποθέτονται απορρίμματα.
2Ειδικά, όσον αφορά στα πράσινα απόβλητα, αυτά αποστέλλονται ατελώς στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης – Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 459/2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ. 
Σημειωτέον, δε, ότι ενώ ο Δήμος θα μπορούσε να εγκαταστήσει κλαδοτεμαχιστή στον χώρο για την καλύτερη διαχείριση των πράσινων απορριμμάτων του, δεν έχει προχωρήσει στην ενέργεια αυτή για περιβαλλοντικούς λόγους (αποφυγή πρόκλησης ηχορύπανσης).
3Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για χώρο προσωρινής εναπόθεσης και μεταφόρτωσης ογκωδών και κλαδιών, περιφραγμένο και ελεγχόμενο, ώστε μόνο εγκληματική – εμπρηστική ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά σε αυτόν. 
Ότι δηλαδή συνέβη με την αιφνίδια και απρόσμενη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 22.6.2018.
4Ο χώρος αυτός έχει επίσημα δηλωθεί με σχετική αιτιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 020912/11-05-2016 έγγραφο Δήμου Αμαρουσίου, μετά από σχετικό αίτημα που απέστειλε ο ΕΔΣΝΑ προς όλους τους Δήμους της Αττικής (αρ. πρωτ. 7244/06-08-2015),  ζητώντας να δηλώσουν εάν διαθέτουν σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων, χώρους στάθμευσης οχημάτων καθαριότητας ή οποιαδήποτε άλλη δομή που εξυπηρετεί την Καθαριότητα και λειτουργεί χωρίς αδειοδότηση.
                                                Δεν κάηκαν σκουπίδια
Ο ισχυρισμός ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπήρχαν απορρίμματα τα οποία κάηκαν, ανατρέπεται από το Γραφείο Ανακριτικού Τμήματος του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος , το οποίο επιβεβαιώνει με σχετικό έγγραφό του προς τον Δήμο μας, ότι κάηκαν συσσωρευμένα ξερά χόρτα και κλαδιά, σε έκταση μόνον 500 τετραγωνικών μέτρων.
Δεν υπήρξε καμία ρύπανση του περιβάλλοντος
Οι περιβαλλοντικές συνθήκες και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στον χώρο, επιτρέπουν τη λειτουργία γραφείου του συντονιστή των εργασιών μεταφόρτωσης, γι’ αυτό και σε ελέγχους της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΥΠΕΧΩΔΕ) που έχουν διεξαχθεί, δεν διαπιστώθηκε ποτέ μόλυνση του περιβάλλοντος.
                Η αλήθεια για την αδειοδότηση
Όσον αφορά στην τυπική αδειοδότηση του χώρου, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου είναι αυτοί που κωφεύουν στα συνεχή αιτήματα του Δήμου μας, για την τυπική αδειοδότηση του χώρου. 
Κι είναι φανερό ότι κωφεύουν απροκάλυπτα, επιλεκτικά και απαράδεκτα. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση του χώρου αλλά η Περιφέρεια είναι αυτή που δεν μας δίνει την άδεια. 
Όχι μόνον στο Μαρούσι, αλλά και σε άλλους Δήμους του Λεκανοπεδίου. 
Ας μας πει πόσους χώρους έχει αδειοδοτήσει;
                                      Η συγγνώμη της κας Δούρου
Αντί λοιπόν η Περιφερειάρχης Αττικής να ζητά συγγνώμη από τους κατοίκους του Αμαρουσίου αλλά και του Λεκανοπεδίου, για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, «ζητά και τα ρέστα». 
Χωρίς να σέβεται την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι Δήμαρχοι να διαχειριστούν χωρίς καμία βοήθεια και με νόμιμο τρόπο, ένα ζήτημα που αφορά την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Αλλά τι σεβασμό να περιμένουμε από μια Διοίκηση που άλλα λέει τη μια, κι άλλα πράττει την άλλη;
Τα σκουπίδια δεν έχουν κομματική απόχρωση
Η ανικανότητα όμως έχει «πρόσωπο»
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα σκουπίδια δεν έχουν κομματική απόχρωση, όπως αφελώς ισχυρίζονται κάποιοι συντάκτες.
Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων δεν εξαρτάται από το «μπλε», «ροζ» ή «πράσινο» χρώμα του κάθε Δημάρχου ή Περιφερειάρχη.
Απόδειξη, το παράδειγμα της κας Δούρου, η οποία μας έλεγε αφελώς το 2014 ότι οι αντι-μνημονιακοί Δήμαρχοι μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια από τους μνημονιακούς. 
Μέχρι που αποδείχθηκε στην πράξη ότι καμία κομματική ταμπέλα δεν μπορεί να κρύψει για πολύ καιρό την ανικανότητα και την ανεπάρκεια. 
Γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι και οι πιο αντιμνημονιακοί Περιφερειάρχες μπορούν να γίνουν όχι μόνον οι πιο φανατικοί μνημονιακοί, αλλά και οι πιο ανίκανοι διαχειριστές των κρίσιμων ζητημάτων , που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.
                                                                  € $  ●► « » ▲▼◄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου