Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Βουλευτές, Βουλεύτριες, ΣΥΝτροφοι - ισσες μακριά από τα ρομπότ του σεξ!!!

                                                                 ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
Η δημιουργία ρομπότ για το σεξ από μεγάλο αμερικανικό Πανεπιστήμιο και η δημοσιοποίησή του πριν από περίπου ένα χρόνο θέτει μείζονα ηθικο - πολιτικά ζητήματα.
Η προώθησή του στην αγορά το επόμενο διάστημα από εταιρεία που ήδη έχει πραγματοποιήσει την κατάλληλη διαφημιστική προεργασία απειλεί να μεταλλάξει το ίδιο το ανθρώπινο είδος με τη συνέργεια της τεχνοεπιστημονικής λαίλαπας που μεθοδευμένα και με σχέδιο αναπτύσσεται από την παγκόσμια ελίτ του μεταμοντέρνου νεοφιλελευθερισμού για απόλυτη κυριαρχία και υποταγή.
Ο έρωτας είναι μία από τις οικουμενικές αξίες που σημάδεψαν την κατάκτηση της ανθρώπινης ελευθερίας και δημιουργίας, γι’ αυτό στις μεγάλες «στιγμές» της ανθρωπότητας που τα πολιτικά και πνευματικά κινήματα υλοποίησαν ριζοσπαστικά απελευθερωτικά προτάγματα, πρωτίστως η τέχνη αλλά και η φιλοσοφία ανέδειξαν τον έρωτα ως καθολικό τραγούδι της ζωής.
Διότι ακριβώς συμπύκνωνε στη σωματική, ψυχική και πνευματική ηδονή ως αδιάσπαστο όλο και τις υπόλοιπες κατακτημένες αξίες, απογειώνοντας τον άνθρωπο και την κοινωνία. 
Διεύρυνε τα όρια της ατομικής και συλλογικής αυτογνωσίας, της αγάπης και του ανθρωπιστικού επαναστοχασμού σε ένα απελευθερωτικό «Εμείς».(!!!)

Ο «Mετα - μοντέρνος νεοφιλελευθερισμός», με κύρια στρατηγική επιλογή την κυριαρχία της τεχνικής πληροφορίας και τη διάλυση των οικουμενικών αξιών για να περάσουν «αναίμακτα» οι σκληροί όροι των αγορών, υποβιβάζει τον έρωτα σε σεξ, δηλαδή σε βιολογική λειτουργία και μόνο. 
Κατασκευάζει μια μηχανή τεχνητής νοημοσύνης ως διαρκή σεξιστική υπηρέτρια.
Αυτόματα υποτάσσεται το ανθρώπινο υποκείμενο στο τεχνολογικό αντικείμενο και έχουμε αντιστροφή ρόλων, ο άνθρωπος γίνεται αντικείμενο και το τεχνολογικό κατασκεύασμα υποκείμενο και εξουσιαστής του ανθρώπου, αφού δεν έχει ηθικο-πνευματικές αξίες και μέτρο.
Το ηθικό και πνευματικό ψυχικό υπόβαθρο του ανθρώπινου προσώπου που είναι η συνθήκη σε κάθε ερωτική σχέση να δημιουργεί ένα νέο «Εμείς» και να εμπλουτίζεται, δημιουργώντας νέες ψυχικές ισορροπίες και πνευματικές ανατάξεις ως προσωπικότητα, στη σεξουαλική επαφή με το ρομποτικό κατασκεύασμα θα αποστεγνώνει την ηθικο-πνευματική του διάσταση.
Η έννοια του ανθρώπινου προσώπου ως συμπυκνωτή των κοινωνικών αξιών στον δημόσιο χώρο και στον δημόσιο χρόνο, τώρα δολοφονείται, αφού εκλείπει το πρωτογενές ηθικο - πνευματικό στοιχείο που το δημιούργησε. 
Εκλείπει δηλαδή η αξιακή τροφοδοσία με όλο τον φαντασιακό πλούτο του έρωτα για μια κοινωνία των πολιτών με όρους ηθικο-πνευματικής συλλογικής αυτογνωσίας και συνεύρεσης.
Η ανεξέλεγκτη επέλαση της εικονικής πραγματικότητας παραμόρφωσε τον δημόσιο χώρο. 
Τα ρομπότ του σεξ απειλούν με καταστροφή το πρωτογενές «Εμείς» και την πλήρη ενθρόνιση του «Εγώ» της τεχνοεπιστήμης, του βιασμού και της ολοκληρωτικής εξουσίας.
                                                                € $  ●► « » ▲▼
                                       8.02.2018, 21:58 | Συντάκτης: Παναγιώτης Γεωργουδής
                                ΠΗΓΗ:://www.efsyn.gr/arthro/ta-rompot-toy-sex-i-megali-apeili

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου