Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Γ. Πατούλης :Πότε θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής κ. Δούρου; Ποτέ;

Για μια ακόμη φορά, η κ. Δούρου έρχεται αντιμέτωπη με τα ψέματά της...
Δεν πέρασε μια βδομάδα από τη δημόσια τοποθέτησή της σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχοντας απέναντι της τους κατοίκους του Γραμματικού, τους οποίους «προκάλεσε» να βρεθούν απέναντι της με μαύρες σημαίες, επειδή είναι αποφασισμένη να ανοίξει, κόντρα σε όσα έλεγε προεκλογικά, το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Είναι εκείνη που έλεγε πριν από τέσσερα χρόνια, ότι πρέπει να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Φυλής, γιατί αποτελεί ντροπή για το Λεκανοπέδιο και αποτελεί περιβαλλοντική βόμβα. 
Αλλά προχθές, ο ελεγχόμενος από την Περιφέρεια Αττικής ΕΔΣΝΑ, ανακοίνωσε την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής σε νέο κύτταρο, έκτασης 120 στρεμμάτων, για να δοθεί παράταση ζωής 8-9 μηνών στον ήδη κορεσμένο ΧΥΤΑ.
Η απόφαση αυτή, που έχει τη δική της προσωπική σφραγίδα, αποδεικνύει την ανικανότητά της να υλοποιήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής. 
Είναι πολύ καλή στα μεγάλα λόγια, αλλά δυστυχώς πολύ λίγη στα έργα.
Για λόγους ιδεοληψίας και μόνον, ακύρωσε το σχεδιασμό που βρήκε, έχασε τέσσερα χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα κονδύλια και σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, όσον αφορά την κατασκευή και λειτουργία των απαραίτητων νέων υποδομών, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Η θητεία της κας Δούρου λήγει σε λίγους μήνες.
 Γι αυτό αποφάσισε να επεκτείνει το ΧΥΤΑ Φυλής με νέο κύτταρο, ώστε να πάρει παράταση ζωής για τους επόμενους 8-9 μήνες, ώστε να σκάσει η «υγειονομική βόμβα» στα χέρια του επόμενου Περιφερειάρχη.
Στους κατοίκους της Αττικής θα αφήσει κληρονομιά το ΧΥΤΑ Φυλής που υποτίθεται ότι θα έκλεινε και τα σκουπίδια, αφού επί των ημερών της δεν δημιουργήθηκε ούτε μια νέα υποδομή από όσες προβλέπει το ανεφάρμοστο σχέδιο της. 
Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια ώσπου να μελετηθούν, να προκηρυχθούν, να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν οι νέες υποδομές επεξεργασίας και διάθεσης. 
Ως τότε, θα ζούμε  με τα σκουπίδια στους δρόμους μας.
Προφανώς το όραμα της κας Δούρου προβλέπει τη μαζική μετανάστευση των κατοίκων της Αττικής. 
Είναι γνωστές άλλωστε οι ευαισθησίες της στο συγκεκριμένο ζήτημα, ανεξάρτητα αν αποδείχθηκε ανίκανη να το διαχειριστεί κι αυτό.
Είναι βέβαιο ότι η Αττική σε πολύ λίγους μήνες θα βιώσει δύσκολες καταστάσεις, χειρότερες από αυτές που ζουν σήμερα οι πολίτες της Κέρκυρας και έζησαν πριν αρκετά χρόνια, οι κάτοικοι της Νάπολης.
Και την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα την έχει η κα Δούρου. 
Η «απόδρασή» της από την Περιφέρεια Αττικής δεν θα την απαλλάξει από τις ευθύνες της, οι οποίες θα την κυνηγούν για πολλά χρόνια.
Τα πεπραγμένα της στη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου, στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, αλλά και σε μια σειρά ακόμη ζητήματα, θα αποτελούν «βαρίδια» στα επόμενα πολιτικά της βήματα.
                                                              ●►€ $   « » ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου