Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΚΕΔΕ:«Πλυντήριο» της Κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο «Κλεισθένης»

Γ. Πατούλης:Ο Κλεισθένης δεν είναι μεταρρύθμιση
 Η σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών κου Σκουρλέτη στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, είναι αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης συνολικά, που κρύβονται πίσω από την προώθηση του Κλεισθένη.

Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Σκουρλέτης
●►Δεν μπόρεσε να δώσει ούτε ένα παράδειγμα, αν και του ζητήθηκε,  με το οποίο να αποδεικνύεται ότι ο Κλεισθένης θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.
●►Δεν μπόρεσε να αποδείξει με ποιους μηχανισμούς θα αποφευχθεί η ακυβερνησία που θα προξενήσει στους Δήμους, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.
●►Παραδέχθηκε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει ουσιαστικό διάλογο με την Αυτοδιοίκηση, από τη στιγμή που δεν θα συμφωνούσαμε μαζί του στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Για τον κ. Υπουργό διάλογος μπορεί να γίνει μόνον με όσους συμφωνούν μαζί του. Αυτή είναι η δημοκρατική αντίληψη του.
●►Παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι ο Κλεισθένης δεν είναι μεταρρύθμιση και δεν αντιμετωπίζει ριζικά, τα ζητήματα περιορισμού της γραφειοκρατίας και απλούστευσης των διαδικασιών που χαρακτηρίζουν το ελληνικό δημόσιο.
●►Δεν κατάφερε να δικαιολογήσει γιατί πρέπει να είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών η πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους κι όχι των Δήμων αποκλειστικά.
●►Ανέδειξε την αλαζονική και υποτιμητική του συμπεριφορά προς το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, στην οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα να ενημερώσει τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινότητά τους η εφαρμογή του Κλεισθένη. 
Σε αντίθεση με άλλους θεσμούς και πρόσωπα της Κεντρικής Εξουσίας, που χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα για την προσωπική τους προβολή και αναψυχή, η ΚΕΔΕ σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων. Για την ΚΕΔΕ, ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Δημοκρατίας.

●►Παραδέχθηκε έμμεσα ότι στον Κλεισθένη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, όπως είναι η ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας και λειτουργικής αυτοτέλειας των Δήμων, η αποκέντρωση, η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων, η ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού κράτους, κλπ.
●►Ανέδειξε τους πραγματικούς λόγους που φέρνουν στη Βουλή τον Κλεισθένη. Και οι λόγοι αυτοί είναι αποκλειστικά μικροκομματικοί. Δεν νοιάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη μέσα από τη μεταρρύθμιση στο Κράτος. Ενδιαφέρονται μόνον για την εξυπηρέτηση των εκλογικών τους στόχων. Γι αυτό σε ένα νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση εισάγουν και το σπάσιμο της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.
Ο κ. Σκουρλέτης για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι πάνω από όλα βάζει το κομματικό του συμφέρον.
Σε αντίθεση με αυτόν, η Αυτοδιοίκηση βάζει πάνω και πρώτα από όλα το συμφέρον των τοπικών μας κοινωνιών. Γι αυτό θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, στα πλαίσια των θεσμικών δυνατοτήτων, για να μην αποτελέσει ο Κλεισθένης το «πλυντήριο της Κυβέρνησης» για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
                                                                 € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου